null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Bij déze signalen kun je beter even stoppen met je nagels lakken

Wat is er nou gezelliger dan een vrolijk kleurtje op je nagels? Je kunt er het gevoel van krijgen dat je 'af' bent, in plaats van met een paar kale nagels rondlopen. Maar altíjd met een lakje op je nagels de deur uit gaan, is nou ook niet zo'n goed idee. Je nagels lakken is namelijk minder goed dan je misschien denkt.

Vertonen jouw nagels deze signalen? Dan kun je misschien beter even stoppen met ze lakken.

Niet te lang met nagellak lopen

Loop je weleens twee weken lang rond met dezelfde nagellak op? Verwacht dan niet dat je nagels daar heel erg gezond vanaf komen. Naast dat je nagellak dan vast niet meer zo mooi zit, zijn de chemische stoffen die in veel soorten nagellak en nagellakremover zitten niet best voor je nagels. Om je nagels mooi te houden, is het dus belangrijk om ze ook regelmatig even te laten ademen. Daar is geen exact tijdsbestek voor. Maar vertonen je nagels de volgende symptomen? Dan smeken ze je om ze per direct even níet te lakken.

1. Gele nagels

Iets wat weleens voorkomt is dat nagels verkleuren, meestal richting geel. Is dit bij jou het geval? Dan lak je misschien iets te vaak je nagels. Verkleuren is namelijk een teken dat ze zwakker en dunner zijn geworden. Geef je nagels een adempauze.

Lees ook:

Gele nagels? Dit kunnen de oorzaken zijn

2. Witte vlekjes op je nagels

Vaak wordt gedacht dat witte vlekjes op je nagels een tekort aan calcium aangeven, maar niets is minder waar. Deze vlekjes ontstaan namelijk als je nagels droog zijn of als je ze ergens tegenaan hebt gestoten. Zie je bij jou veel witte vlekjes? Dan is de kans groot dat je nagels wat zwakker zijn. Je kunt ze dan het best extra hydrateren met handcrème en een kleurtje op je nagels een keer overslaan.

3. Gespleten nagels

Zijn je nagels al gespleten voordat ze zijn aangegroeid? Dit kan liggen aan een tekort aan vitaminen en mineralen, maar ook aan je nagellak. Iets wat je kunt proberen is extra vitamine B2 en biotine slikken. Wellicht heb je daarna minder last van gespleten nagels.

Lees ook:

Dít zijn de nagellak-trends voor de zomer van 2021

4. Slappe nagels

Als je je nagels vaak lakt, kunnen ze zwakker worden. Iets waar je dit aan kunt herkennen is of je je nagels kunt ombuigen. Is dit het geval? Dan is het verstandig je nagels even met rust te laten.

Bron | Fashionchick

Beeld | Getty Images

Willem van KasterenGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden