Zo ga je rimpels te lijf met slakkenslijm

Deel dit artikel:

Slakkenslijm op je gezicht? Dat klinkt je waarschijnlijk niet als verwennerij in de oren, maar dat is het wel! Veel beautyproducten kiezen voor dit ingrediënt. Waarom eigenlijk?

Toeval

De unieke eigenschappen van ‘slakkenslijm’  (slakkengel) werden bij toeval ontdekt door slakkenboeren in Chili die in de jaren tachtig opmerkten dat hun handen ongelooflijk zacht aanvoelden en dat wondjes supersnel genazen. Onderzoek toonde aan dat het slijm van de Helix Aspersia Mullerslak hoge concentraties natuurlijke allantoïne, collageen, elastine en antibacteriële stoffen bevat (die worden gebruikt door de slak om zijn huid en slakkenhuis te herstellen) met een helend en verzachtend effect op onze huid.

Smeren maar

Natuurlijk zijn de beautyproducten fijne verzorgingsproducten en is de slakkengel slechts een onderdeel.  Je ziet of voelt dus geen echte ‘slak’ op je gezicht. Je vindt verschillende merken in het schap. Dr. Organic Snail Gel is bijvoorbeeld een serie verzorgingsproducten die rimpelvorming helpt tegengaan en de huid hydrateert en kalmeert. De combinatie van slakkenslijmextract met natuurlijke en bioactieve stoffen geeft de huid een zijdezacht gevoel. De producten verzachten rimpels, verminderen littekens en zorgen voor een soepele en gladde huid.

Het geheim in de race tegen droogterimpeltjes ligt dus in een van de langzaamste wezens van Moeder Natuur: de slak.

Producten

De verschillende beautyproducten met slakkengel zijn zeer geschikt voor de rijpere huid. Slakkengel ondersteunt herstel van de normale en droge huid bij rimpels en littekenweefsel.

 

Meer lezen

7 tips om te voorkomen dat je immuun wordt voor antibiotica
Zo voorkom je een natte onderbroek
10 voorwerpen die viezer zijn dan de toiletbril

Verjongings-oefeningen! Bekijk het hier