null Beeld

Achter de schermen: Margriets modeshoot in het kleurrijke en gastvrije Andalusië!

Styliste Nathalie Anne geeft een kijkje achter de schermen bij de modeshoot voor Margriet in het prachtige Andalusië. 

Met vier man sterk, overbagage (wat wil je met zomerkleding voor drie producties), camera-equipement en een serieuze beautycase, staan we begin april om half drie ’s nachts klaar bij de incheckbalie van Corendon Dutch Airlines. Zonder een complete nachtrust, maar mét een aanlokkelijk vooruitzicht van Spaanse sferen en een voorproefje op de zomerzon. Fijn!

Na een vlucht waarin we hebben kunnen bijslapen en een transfer van Faro met de auto, komen we in de volle ochtendzon aan bij Marble AMA Andalucia. Ons 'hoofdkantoor' voor de komende week! Een ruim opgezet resort met vijf sterren. In een prachtig groene omgeving, vlak bij het strand en golfbanen, met all-inclusive service, hippe restaurants en barretjes, mooie modern ingerichte appartementen en hotelkamers, zwembaden, spa en… oké, oké… We zijn hier voor werk!

We gaan meteen van start: uitpakken, de buurt - alles is op loopafstand van het resort - verkennen, auto regelen, kleding strijken (het minst glamoureuze van mijn job) en een fotografieplan maken. We hebben één dag om locaties te zoeken en dan nog drie dagen om per dag één modeserie te fotograferen. Gaat lukken! We gaan heel verstandig wél vroeg naar bed.

Kleurrijk en gastvrij

We zoeken vakantie- en tuinsferen, strand en typisch Spaanse couleur locale als decor voor de modeproducties. We rijden van Ayamonte (blijkt een gouden tip vanuit de Corendon-crew van Marble AMA) tot Sevilla en langs de Costa de la Luz weer terug. We zien veel, we vinden wat we zoeken en we kunnen ons plan trekken voor de komende dagen. Yes!

Deze succesvolle dag wordt ook nog eens verrijkt met kleurrijke ontmoetingen: zo worden we allerhartelijkst en spontaan bij Raúl García uitgenodigd om binnen te komen. Zonder dat we elkaars taal spreken laat hij ons zijn huis zien: werkelijk alle muren, van plafond tot vloer, hangen vol met foto's waarop Raúl schouder aan schouder staat met de allerbekendste sterren uit de showbizz. Hij blijkt in de jaren zeventig en tachtig een bekende club gehad te hebben. Een dag later werken we in een straat die zijn naam draagt…

Deze gastvrijheid blijkt een voorbode van hoe de rest van ons verblijf zal verlopen. Waar we ook komen, iedereen is behulpzaam. We mogen een terras verbouwen en tafels en stoelen verplaatsen, omdat dat de compositie qua belichting ten goede komt. Of we toveren terrasstoelen om tot kledingrek en de bar mag dienstdoen als make-uptafel. De plaatselijke groenteman stelt zijn winkel beschikbaar als set, waarbij zijn klanten even moeten wachten, gezien het geringe vloeroppervlak van zijn zaak.

Het is allemaal geen probleem en ondanks dat de communicatie vaak met handen en voeten gaat, krijgen we alle begrip en medewerking. Heel fijn werken zo.

Ik kan met heel veel plezier terugkijken op deze shoot. Het was een week met een fijne samenwerking, een fantastisch team, en veel energie, zon, kleur, bijzondere ontmoetingen, hard werken en veel inspiratie! En alles is tot in de puntjes geregeld, verzorgd en aangeboden door Corendon.

[caption id="attachment_496454" align="aligncenter" width="600"]

null Beeld

Ola Señora! De Nederlandse Helena als Spaanse schone op het dorpsplein van Ayamonte.[/caption]

[caption id="attachment_496457" align="aligncenter" width="600"]

null Beeld

Ons hoofdkantoor: Marble AMA Andalucia, een vakantieparadijs nabij Islantina.[/caption]

[caption id="attachment_496459" align="aligncenter" width="600"]

null Beeld

Met zonnescherm: fotograaf Mike, verstopt en zo niet gehinderd door de felle zon, samen met stylist Nathalie Anne.[/caption]

[caption id="attachment_496456" align="aligncenter" width="600"]

null Beeld

Bij ‘Tome y Lleve', de plaatselijke groenteman in Ayamonte.[/caption]

[caption id="attachment_496455" align="aligncenter" width="600"]

null Beeld

Hoe Spaans wil je het hebben? Couleur locale en Siësta![/caption]

[caption id="attachment_496460" align="aligncenter" width="600"]

null Beeld

Locatiegeld voor deze plek: 10 euro. Ofwel, vier Sumo de naranja en vier café cortado![/caption]

[caption id="attachment_496461" align="aligncenter" width="600"]

null Beeld

Car Rental als rijdend kledingrek… Gewoon midden op de weg, voordeel van voorseizoen![/caption]

Lekker bladeren

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Vanaf vandaag ligt de nieuwste Margriet, met daarin de fotoshoot in Andalusië, in de winkel. Of bestel het nummer los via Tijdschrift365.nl.

Bekijk ook

Fietsen met een rok? Géén probleem!

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden