De spectaculairste feiten over musical The Lion King én maak kans op kaarten! (verlopen)

Deel dit artikel:

Waan jezelf in Afrika tijdens de mooie, spannende en vrolijke momenten uit The Lion King. Dé musical waar je vanaf het begin gepakt wordt door de beroemde muziek van Elton John en Tim Rice, de bekende karakters als Simba, Nala, Timon en Pumbaa en het tijdloze verhaal over hoop, liefde en moed. 

Maak nu kans op kaarten en beleef deze fantastische ervaring samen met je gezin, familie, vrienden, ouders of kinderen!

De musical

De musical ging in 1997 in première op Broadway (Verenigde Staten) en kwam in 2004 voor het eerst in Nederland, in het AFAS Circustheater in Scheveningen.  Er zijn ongeveer 8 shows per week, waarbij er in de afgelopen twee jaar meer dan 1.4 miljoen bezoekers waren. In totaal zijn dit meer dan 830 voorstellingen! In 2005 én 2018 werd The Lion King in Nederland uitgeroepen tot musical van het jaar en heeft daarnaast internationaal meer dan 70 belangrijke theaterprijzen gewonnen. Reden genoeg om het zelf eens te ervaren!

Voorbereiding

Wanneer je de musical ziet kun je je haast niet voorstellen hoeveel tijd en werk er zit in het proces achter de schermen. Denk alleen al aan de continu-veranderende decors, de kostuums, choreografie, muziek en de licht- en geluidseffecten. En dat is nog lang niet alles. Hier zijn een aantal funfacts, die je misschien niet had verwacht.

Fun facts

  • Voor het maken van de hoofddeksels uit het lied De Savanne was maar liefst 27 kilogram gras nodig.
  • Er worden zes verschillende Afrikaanse talen in The Lion King gesproken: Swahili, Zulu, Xhosa, Sotho, Tswana en Congolees.
  • Het kostte 34 uur om het masker van Simba te maken en in totaal ruim 37.000 uur om alle 404 maskers en kostuums te maken.
  • Tijdens de show worden er meer dan 230 marionetten en speelpoppen gebruikt.
  • De voorstelling heeft op alle continenten gespeeld, behalve op Antarctica.
  • Er staan per show 42 castleden op het toneel.
  • Er zijn 6 kleine Nala’s en 6 kleine Simba’s, die afwisselend in de shows spelen.
  • Er zijn 114 mensen nodig om elke voorstelling van The Lion King voor te bereiden.
  • In The Lion King komen 25 verschillende soorten dieren, vogels, vissen en insecten voor.

Kaarten winnen

Wil jij kaarten winnen voor The Lion King? Wij mogen 2×2 kaarten weggeven! Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en doe mee met de korte quiz! Wie weet mag jij binnenkort deze fantastische ervaring beleven!

Niet gewonnen?

Boek jouw tickets voor de shows tot en met 31 maart 2019 en ontvang iedere 2e kaart voor de helft van de prijs! Bestellen kan hier.

Foto | Deen van Meer