Margriet logo
null Beeld

Zóveel geld kun je besparen als je de verwarming 1 graadje lager zet

Nu de temperaturen steeds verder dalen, zetten veel mensen de verwarming een graadje hoger te zetten. Nou zou je denken dat zo’n graadje niet heel veel uitmaakt op je energierekening, maar klopt dit wel echt? Misschien nog interessanter om te weten, is hoeveel je kunt besparen als je de verwarming juist een graadje lager zet.

Dus van 21 naar 20 graden, bijvoorbeeld.

Hoeveel kost het je als je de verwarming een graadje hoger zet?

Volgens Milieu Centraal, een platform dat vol duurzame tips en adviezen staat, zou je ongeveer 100 euro per jaar kunnen besparen als je de verwarming een graadje lager zet. Dit betekent dus andersom ook dat als je de verwarming nu een graadje hoger zet, dit je ongeveer 100 euro extra kost per jaar. Als je normaal gesproken de verwarming op 18 graden hebt staan en je 'm nu ineens elke dag op 22 graden zet, dan kan dit je zo 400 euro extra op je jaarrekening kosten.

Lees ook:

Warm blijven zonder verwarming? Zó doe je dat

Ideale temperatuur in huis

Nu kun je een hoge rekening voorkomen door je verwarming niet al te hoog te zetten, maar je hebt natuurlijk ook geen zin om een hele dag thuis te zitten koukleumen. Dus wat is nu een redelijke temperatuur om thuis in te werken? Als we Milieu Centraal moeten geloven, dan is 19 graden zeker genoeg als je thuis bezig bent.

De Arbo Unie spreekt dit een beetje tegen: volgens hen is 21 graden de beste temperatuur om in te werken, al mag het in de winter wel ietsje kouder zijn. Misschien kun je het daarom toch het best op 19 à 20 graden houden. En wist je dat je ook wat geld op je stookkosten kunt besparen door je verwarming te ontluchten? In dit artikel lees je daar meer over.

Bron | Radar

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden