null Beeld

Zóveel calorieën zitten er in een ijskoffie

Tik jij in de zomer graag wat ijskoffies

achterover? Dan heb je je vast weleens afgevraagd hoeveel calorieën een

ijskoffie bevat. Want zou het ongeveer net zoveel calorieën bevatten als een

hete koffie of juist veel meer?

Wij leggen het je hier

uit.

Aantal calorieën ijskoffie

Laten we even vooropstellen dat als je graag ijskoffies drinkt, je dit gewoon lekker moet blijven doen, ongeacht het aantal calorieën dat het drankje bevat. Maar als je graag op de calorieën let, dan is het misschien wel fijn om te weten hoeveel calorieën er nu precies in een ijskoffie zitten. De basis van een ijskoffie bestaat uit koffie en ijsblokjes, wat natuurlijk op weinig calorieën neerkomt. Er zijn echter verschillende variaties van een ijskoffie, waardoor het aantal calorieën wel aanzienlijk kan toenemen.

Frappucino’s

Zo is er de frappuccino: een ijskoffie met melk, slagroom en vaak ook nog een zoete siroop. Deze ijskoffies bevatten over het algemeen gemiddeld zo’n 320 calorieën en ongeveer 14 gram vet. Ter vergelijking: twee kaassouflés beslaan 304 calorieën. We hebben het nu alleen wel over een klein glas. Als je dus een wat groter glas hebt, dan is de kans groot dat het aantal calorieën naar de 450 gaat. Dan zit je al gauw aan de drie kaassouflés, ter vergelijking. Wil je liever een gezondere variant met wat minder calorieën? Dan kun je het best voor een ijskoffie gaan met koffie, ijsblokjes en melk. Bij deze variant kom je ongeveer op de 45 calorieën uit. Deze kun je ook heel gemakkelijk zelf thuis maken.

Lees ook

3x heerlijke recepten voor een zelfgemaakte ijskoffie

Iced skinny latte

Haal jij graag een iced skinny latte in de supermarkt? Deze bevat meestal rond de zeventig calorieën en geen vet. Hoef jij niet per se melk in je ijskoffie maar drink je graag een koffie met ijsklontjes en een zoet siroopje? Dan bevat je koude koffie rond de zestig calorieën.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf

je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flair.be

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden