Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Je zoutlamp schoonmaken? Zo doe je dat

zoutlamp.jpg

Een aantal jaar geleden schoten ze als paddenstoelen uit de grond: zoutlampen, ook wel een Himalaya zoutlamp genoemd. De warme gloed van de lamp geeft niet alleen een mooie touch aan je interieur, er zouden ook gezondheidsvoordelen aan het stukje zout zitten. Heb je deze oranje lamp al een tijdje in huis staan, dan zou je de zoutlamp eens een schoonmaakbeurt kunnen geven.

Maar hoe doe je dat precies? Wij geven een korte maar krachtige tip.

Zoutlamp schoonmaken

Een zoutlamp schoonmaken is erg eenvoudig, maar niet veel mensen weten dat dit kan. Staat je zoutlamp als pronkstuk op je nachtkastje of de salontafel, dan is het sowieso geen gek idee om eens met de stofdoek langs het stuk zout te gaan. Maar dat is niet het schoonmaken waar we op doelen.

Vochtige plekken verwijderen

Als eerste geven we je een extra tip. Zout trekt vocht aan. Het is daarom niet handig om je prachtige Himalaya zoutlamp bij een open raam, in de buitenlucht of in de badkamer te zetten. Maar met deze informatie weten we ook dat een zoutlamp schoonmaken met een vochtige doek een no-go is.

Lees ook: Dit is waarom een zoutlamp gevaarlijk kan zijn voor huisdieren

Huilende zoutlamp

Ondanks dat jij waarschijnlijk liefdevol met je zoutlampje omgaat, kan deze gaan huilen. Geen echte tranen natuurlijk, maar kleine vochtdruppeltjes die zich vaak aan de zijkant van de lamp bevinden. Hoe haal je deze weg, zonder je natuurlijke product aan te tasten?

Dat is heel simpel. Zet als eerste de lamp uit. Pak er daarna een droge en pluisvrije doek bij en dep (vooral niet vrijwen) de vochtdruppeltjes van je lamp af. Even geen pluisvrije doek bij de hand? Een oud katoenen T-shirt doet ook wonderen. Om de allerlaatste vochtplekjes ook te verwijderen, hoef je je lamp alleen maar een tijdje aan te zetten en ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Want zolang de lamp aanstaat, wordt het zout warm en zal het vocht dat is aangetrokken vanzelf verdampen.

Bron | Spiru
Beeld | Getty

Dit zegt jouw sterrenbeeld over je gevoel voor humor

Wil jij na het lezen van jouw jaarhoroscoop 2021 nu ook dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant