Het weer op hemelvaartsdag Beeld Getty Images/Image Source
Beeld Getty Images/Image Source

Zon of regen? Dít is de weersverwachting voor Hemelvaartsdag

Afgelopen week zijn alle weertypen voorbijgekomen. Van dertig graden en zon tot onweer en hagel. Deze week is het Hemelvaartsdag en zijn veel mensen vrij. Maar kunnen we rekenen op een zonnige vrije dag of wordt het slecht weer?

Het liefst houden we het natuurlijk droog tijdens het dauwtrappen en het eerste weekend op de camping. We delen de weersvoorspelling met je.

Het weer op Hemelvaartsdag

Vorige week hebben we al allerlei soorten weer voorbij zien komen en ook deze week van Hemelvaartsdag blijft het onrustig. Tijdens de eerste dagen van de week zien we veel regen en onweer, en die buien komen ook in de nacht van woensdag op donderdag, dus net voor Hemelvaartsdag, nog voor. Gedurende die nacht trekken ze gelukkig weg richting Duitsland, waardoor je 's ochtends tijdens het dauwtrappen geen regenpak nodig hebt. Het gras is dan wel nat, zowel van de dauw als de buien van de nacht ervoor. Ben je van plan te gaan dauwtrappen? Dan is het goed om te weten dat de zon donderdag opkomt rond 5.30 uur. Het is op dat tijdstip zo’n 12 graden, dus een trui zul je wel nodig hebben.

Ook de rest van Hemelvaartsdag blijft het weer goed en gelukkig: de dag zal grotendeels droog verlopen. In de ochtend kan er langs de oostgrens nog wel een bui vallen, maar verder is er behoorlijk wat ruimte voor de zon. In de middag neemt de bevolking vanuit westen wel weer toe, maar waarschijnlijk blijft het in het hele land zeker tot de avond droog.

Hoe warm wordt het op Hemelvaartsdag?

Aanstaande donderdag zijn er grote temperatuursverschillen in het hele land. Er is een matige westenwind, die langs de noordkust vrij krachtig kan zijn. Hierdoor wordt het op de Waddeneilanden maximaal 16 graden. Een jas is daar dus zeker geen overbodige luxe. In de Randstad wordt het iets warmer met zo’n 18 à 19 graden en in het oosten en zuiden van het land is het nog iets warmer met ruim 20 graden. Ben je in Limburg? Dan heb je geluk, want daar wordt het waarschijnlijk het warmst. De temperatuur kan daar oplopen tot 22 graden. Ben je van plan uit te waaien op het strand of op een terrasje te genieten van de zon? Smeer je dan goed in, want de zon schijnt rond de lunch met zonkracht 6. ‘s Avonds krijgen we meer bewolking en met name in het noorden van het land kan dan wat regen vallen.

Het weer voor het aankomende weekend

De kans is groot dat je een lang weekend vrij bent, dus wat wordt het weer op de rest van die dagen? Vrijdag blijft het droog met in de loop van de ochtend steeds meer zon. Ook deze dag staat er een stevige noordwestenwind, waardoor de temperatuur in Limburg blijft steken op 19 graden. In de kustprovincies wordt het maar een graad of 16. Ook het weekend blijft waarschijnlijk koel, met een middagtemperatuur van 15 tot 18 graden. In het weekend kun je een mix van zon, wolken en enkele buien verwachten.

Bron | Weeronline

Nynke KooyGetty Images/Image Source
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden