Zomerfotosessie 2021 koninklijke familie Beeld ANP /  SEM VAN DER WAL
Beeld ANP / SEM VAN DER WAL

Zomerfotosessie van de Oranjes: dit zijn de leukste foto's

Vrijdag 24 juni was het weer zover: de zomerfotosessie van koning Willem-Alexander en zijn gezin. Waar ze eigenlijk zouden poseren op het Haagse Zuiderstrand, is de sessie verplaatst naar Paleis Noordeinde. De reden? De voorspelde slechte weersomstandigheden.

Maar dat slechte weer mocht de pret zeker niet drukken. Want ook op Paleis Noordeinde zag de koninklijke familie eruit om door een ringetje te halen! We delen de leukste momenten van de sessie met je.

De zomerfotosessies

Even om je geheugen op te frissen: waarom zijn de zomerfotosessies ook alweer in het leven geroepen? Daarvoor moeten we de geschiedenis induiken. In de jaren ‘60 werden de eerste fotosessies gehouden. Het was een deal tussen de koninklijke familie en de media. Nederlandse media konden mooie foto's maken van de koninklijke familie, waarna zij op hun beurt kunnen genieten van een zorgeloze vakantie zonder fotografen in de bosjes. Sinds de jaren ‘60 vloog er altijd een delegatie van de Nederlandse pers mee naar de bestemming van de Oranjes, om daar de foto's te kunnen maken. Maar dat veranderde met Willem-Alexander. Hij gaf als officiële reden dat de Griekse villa waar ze naar afreizen niet geschikt is voor een grote groep persfotografen.

Daarom wordt de sessie tegenwoordig in Nederland gehouden. Dit gebeurt niet meer op een vast moment vlak voor de vakantie, omdat de prinsessen ondertussen ouder zijn en ook uitvliegen. In plaats daarvan wordt gekozen voor het moment dat alle vijf de gezinsleden aanwezig kunnen zijn. Ook worden de foto's niet meer altijd in de eigen tuin gemaakt.

Zomerfotosessie in Paleis Noordeinde

Ook dit jaar was de tuin niet het decor van de zomerfotosessie. In plaats daarvan werden de royals op de kiek gezet in Paleis Noordeinde. Maar dat mag de pret zeker niet drukken, want het was weer een plaatje om te zien. Het gezin nam uitgebreid de tijd om de foto te gaan.

Zomerfotosessie 2022 bij het Paleis Noordeinde in Den Haag Koning Willem-Alexander en koningin Maxima met prinses Amalia, prinses Ariane en prinses Alexia  Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Ook dit jaar ziet het gezin er weer prachtig uit en zijn de outfits mooi op elkaar afgestemd. Modedeskundige Josine Droogendijk zocht uit wat de royals dragen en ontdekte dat Máxima een prachtige asymmetrische jurk van Altuzarra gekozen heeft.

Zomerfotosessie 2022 op het Paleis Noordeinde in Den Haag Koning Willem-Alexander en koningin Maxima  Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Zomerfotosessie 2022 Prinses Amalia Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Prinses Amalia zag er zoals gewoonlijk ook weer uit om door een ringetje te halen. Ze koos voor deze prachtige zwarte maxi-jurk met gekleurde bloemen van Diane von Furstenberg.

Zomerfotosessie 2022 Koninklijke familie Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

De drie prinsessen namen ook de tijd om met z’n drieën te poseren voor de camera. En wat vliegt de tijd! Het voelt als gisteren dat ze als drie kleine meisjes op het strand rondrenden tijdens de fotosessie. Alexia draagt een pantalon en blouse van het merk Sandro en ook Ariane is gegaan voor een prachtige witte jurk van datzelfde merk.

Zomerfotosessie van de oranjes Beeld ANP / SEM VAN DER WAL
Beeld ANP / SEM VAN DER WAL

Bron | ANP, Brunopress, Modekoninginmaxima, Libelle

Nynke KooyANP / SEM VAN DER WAL

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden