Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zó zorg je ervoor dat je wollen trui niet meer kriebelt

zo-zorg-je-ervoor-dat-je-wollen-trui-niet-meer-kriebelt.jpg

Een wollen trui kan heerlijk warm en knus zijn, maar wat nu als je zo’n een exemplaar hebt dat kriebelt? Nou, dan kunnen deze trucjes uitkomst bieden.

Dus stop maar met krabben!

Kriebelt je wollen trui? Probeer een Scheutje azijn

Voor deze tip kun je gewoon in je keukenkastje kijken. Voeg een scheutje natuurazijn toe aan je wolwas en je trui komt er stukken beter uit. Azijn zorgt er namelijk voor dat de harde en prikkelende pluisjes een stuk zachter aanvoelen. Nog een handige tip: gooi je wollen trui binnenstebuiten in de was om wrijving tijdens het wassen te verminderen.

Conditioner

Ook voor deze tip hoef je niet naar de supermarkt. Die conditioner die je altijd voor je haren gebruikt, kun je namelijk ook voor je wollen trui gebruiken. Vul een emmer met koud water en dompel je trui hierin onder. Knijp vervolgens (voorzichtig) het koude water er zo veel mogelijk uit en dep er een beetje extra voedende conditioner op. Laat dit een halfuur intrekken en kneed het haarproduct er zachtjes uit. Leg je trui op het droogrek en klaar is Kees!

Even in de vriezer

Als bovenstaande trucjes niet helpen, kun je altijd nog je vriezer in de strijd gooien. Leg je kriebeltrui een nachtje in de vriezer, en je zult merken dat je de volgende dag veel minder last hebt van kriebels. De kou zorgt er namelijk voor dat de vezels samentrekken en daardoor minder gaan kriebelen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flair.be
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant