Zo ziet het programma rondom de kroning van Charles eruit. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zo ziet het programma rondom de kroning van Charles eruit

Het programma rondom de kroning van koning Charles is bekendgemaakt door Buckingham Palace. De kroning zelf vindt plaats op zaterdag 6 mei en het belooft een feestelijk weekend te worden in het Verenigd Koninkrijk.

Internationale muziekiconen

De dag na de kroning vindt er een speciaal concert plaats bij Windsor Castle dat live wordt uitgezonden door de BBC. Wie er komen optreden is nog niet bekend, maar Buckingham Palace zegt dat het zal gaan om een combinatie van ‘internationale muziekiconen en hedendaagse artiesten’. Ook The Coronation Choir treedt op. Dat zijn zangers uit onder meer vluchtelingen-, lhbti-, en gebarentolkkoren. Verder speelt een orkest ‘van wereldklasse’ en staan ‘een paar van de grootste entertainers en dansers’ op het podium.

Loting

Het lijkt er dus op dat het een groot feest wordt en daar zullen veel Britten graag bij willen zijn. Helaas kun je niet zomaar een kaartje bemachtigen voor dit feest. Door middel van een loting kunnen enkele duizenden Britten twee gratis kaartjes krijgen voor het concert.

Liefdadigheid

In het gehele Verenigd Koninkrijk worden mensen opgeroepen om op 7 mei een Coronation Big Lunch te organiseren. Dat is een initiatief dat eenzaamheid moet tegengaan en vriendschappen moet doen opbloeien. Een dag later worden mensen opgeroepen om zich in te zetten tijdens The Big Help Out. Op deze dag houden liefdadigheidsinstellingen activiteiten waarbij Britten kunnen helpen en iets kunnen doen voor de gemeenschap.

Kroning van Charles

Het was al bekend dat Charles op 6 mei wordt gekroond in Westminster Abbey in Londen. Tijdens de dienst komen religieuze aspecten en tradities aan bod. De koning en koningin-gemalin Camilla arriveren in een stoet, ook wel The King’s Procession genoemd.

Als de dienst is afgelopen gaan Charles en Camilla weer in de stoet terug naar Buckingham Palace, samen met de rest van de koninklijke familie. Aan het einde van de dag zal de koninklijke familie het publiek begroeten vanaf het balkon van het paleis.

Bron | RTL Nieuws

Lisa MancheGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden