null Beeld

Zó zag onze premier Mark Rutte er in zijn tienerjaren uit

Als er

iemand is die de afgelopen maanden ontzettend veel in de media is verschenen,

dan is het onze premier Mark Rutte wel. En ondanks het feit dat hij het heel

erg druk heeft, ziet hij er nog hartstikke energiek en fris uit. Maar hoe zag

onze premier er eigenlijk in zijn tienerjaren uit? Zou hij veel veranderd zijn?

Wij gingen op zoek naar oude kiekjes van Mark Rutte en kwamen een wel heel leuke foto tegen.

Jonge Mark Rutte

Mark Rutte is eigenlijk altijd al met politiek bezig geweest. Op 17-jarige leeftijd was hij zelfs al voorzitter van de VVD-organisatie JOVD in Den Haag. In deze periode werd ook onderstaand kiekje van hem gemaakt, waarop we een studentikoze Mark kunnen zien, netjes in pak en met een stropdas. Eigenlijk vinden we dat hij niet eens zo heel veel is veranderd, wat vind jij?

Lees ook: Net als koning Willem-Alexander: zó zou een baard premier Mark Rutte staan

Bijzonder complimentje

Een goede vriend van Mark Rutte, Lodewijk Dekker, gaf dit jaar nog een heel mooi compliment over het uiterlijk van zijn goede vriend. Al ging daar wel een kleine belediging aan vooraf. Lodewijk en Mark zijn al sinds de middelbareschooltijd vrienden en Lodewijk was te gast bij de talkshow Beau om over hun vriendschap te praten. “Het begrip ‘nerd’ was nog niet uitgevonden, maar is toen ontstaan,” zo grapte hij. “Toen ik Mark voor het eerst zag, was hij 12 jaar. Hij was, en dat zal hij me niet kwalijk nemen, karikaturaal lelijk.” Gelukkig is Mark volgens Lodewijk ‘één van die zeldzame mensen’ die ‘alleen maar jonger, sneller, gezonder en aantrekkelijker is geworden.’

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Facebook, RTL Nieuws

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden