null Beeld Barbara Groen
Beeld Barbara Groen

PREMIUM

Zo woon ik: Corine kiest voor een huis vol kleur

Toen Corine bij Patrick kwam wonen kreeg ze carte blanche voor het interieur. Van een doorsneehuis is al lang geen sprake meer; vrolijke kleuren en accessoires zetten de toon bij dit al net zo kleurrijke patchworkgezin.

Over Corine en Patrick

Corine (53) is directeur bij Roads, dagbesteding en re-integratie voor mensen met psychische problematiek. Patrick (53) is hoofd inkoop & marketing bij een groothandel. Samen wonen ze in een rijtjeshuis in Sassenheim. Dochter Lotte woont nog thuis, de andere vijf kinderen (Valentijn, Casper, Dionne, Pepijn en Linde) zijn uit huis maar komen wel vaak gezellig langs.

null Beeld
 • De hoogte van de veranda wordt goed benut met hang-geraniums, planten en lampionnen.

“Kleur past bij dit huis, waarmee Patrick en ik samen met de kinderen een nieuwe periode inluiden,” vertelt Corine. “Die periode is namelijk ook heel kleurrijk.” Om meer leefruimte te creëren voor hun samengestelde ofwel patchworkgezin, bouwden ze een langgerekt tuinhuis. Inspiratie bood Anne van het groene huis, een kinderboek waar Corine gek op was. Corine: “Het gaat over een weesmeisje dat in een groen huis gaat wonen en daar de liefde voor literatuur ontdekt. Vandaar dat we ons tuinhuis Het Groene Huis noemen.” De dochters kregen hier hun eigen kamers en er is een ruimte ingericht die dienstdoet als keramiekatelier. Onder de naam Rode Kers maakt Corine hier kleine objecten waar grote verhalen achter schuilgaan.

null Beeld
 1. Corine schilderde de rotanmeubeltjes in vrolijke kleuren kalkverf.
 2. Het grote terras biedt voldoende plek voor het complete gezin.
null Beeld
 1. Het hele gezin bij elkaar.
 2. Ook de plantenborder geeft kleur aan de tuin.

Even bijkomen

Vanuit haar studio is het slechts een paar stappen naar de uitbundig ingerichte veranda, waar Corine graag zit om tot rust te komen. De veranda werd in dezelfde stijl als het tuinhuis gebouwd en geverfd. Corine; “Ik heb hier altijd al van gedroomd. Vroeger tekende ik vaak boerderijtjes met een veranda.” Als het mooi weer is, gaan de deuren van het tuinhuis open en zet Corine haar draaischijf buiten om in de zon te werken, vlak bij de veranda. Dit is echt haar plekje. Patrick legde stroom en internet aan, zodat ze hier zelfs ongestoord kan werken met een laptop. De aankleding met brocante meubeltjes die veelal een lik verf kregen, lampionnen, kussens en planten maken de veranda tot een comfortabel plekje. Opvallend zijn de witgeverfde vlonders, misschien niet het meest praktisch, maar Corine vindt het geen probleem om de planken elk jaar opnieuw onder handen te nemen. Inspiratie voor de aankleding van zowel de binnen- als buitenruimtes vindt Corine tijdens stedentrips die ze graag in haar eentje maakt, bijvoorbeeld naar Londen of Parijs. Corine: “Voor mij zijn dit echt snoepreisjes. Elke keer ontdek ik weer een nieuw wijkje waar ik heerlijk kan ronddwalen. Juist dan kom je de leuke, kleine winkeltjes en ateliers tegen, daar haal ik veel ideeën uit. Het liefst ga ik naar straatjes waar geen toeristen komen. Mijn schetsboek gaat altijd mee en staat bij terugkomst vol tekeningetjes, verhalen en ideeën voor mijn keramiekprojecten.”

null Beeld
 1. Hanggeraniums of pelargoniums bloeien de hele zomer, mits je de uitgebloeide bloemen verwijdert. Omdat ze vorstgevoelig zijn kun je ze ’s winters binnenzetten.
 2. Roze en blauw, de symbolische kleuren voor hem en haar. De hanglampen zijn van Kartell, tafel en stoelen Loods 5.
null Beeld
 1. Een van de lievelingskleuren van Corine: roze. Op haar dertigste begon de liefde voor deze kleur, toen kocht ze een roze koelkast. De roze bank is van Designers Guild.
 2. Het groene tuinhuis met de vele kamers loopt van de achtergevel van het woonhuis tot achter in de tuin.

Een huis vol kleur

Toen Corine en Patrick de stap waagden om samen te gaan wonen en twee gezinnen samen te voegen, diende zich de uitdaging aan om ook twee interieurs samen te laten smelten. Omdat Patrick het belangrijk vond dat het ook echt Corines huis zou worden, kreeg ze alle ruimte om het opnieuw in te richten. Het huis onderging een complete metamorfose met veel kleuraccenten en verzamelingen. Omdat ze samen een groot gezin vormen, kwam er een extra grote tafel met plek voor iedereen. De mix van roze en blauw, toegepast in de eetkamerstoelen, hanglampen maar ook de bank, het bed en andere meubels is opvallend. Dit was Corines romantische idee, roze voor haar en blauw voor Patrick. Corine: “De roze bank die ik al had combineert verrassend goed met de zwarte bank van Patrick. Het zwart komt terug in de wand van de keuken die weer is aangekleed met roze en blauwe accenten. Doordat je bepaalde kleuraccenten consequent terug laat komen, krijg je een mooi en rustig geheel. Ik vind het wel belangrijk dat er een soort balans is. Daarom heb ik al mijn verzamelingen gegroepeerd, zo is het speels maar ook rustig.” Achter het bed komen de kleuren subtiel terug in de zelfgemaakte, houten wand. Corine schilderde eerst een soort camouflageprint in roze en blauw en daaroverheen kwam een grijze laag die vervolgens werd geschuurd. Corine: “Het lijkt nu net een oud, versleten wandje dat me doet denken aan Parijs. De stijl van mijn slaapkamer noem ik dan ook graag ‘Parijzig’, met een mix van oud en nieuw zoals antieke, kunstige objecten, een oud kastje naast het nieuwe bed, pastellen en goudtinten. Die combinaties vind ik heel mooi.”

null Beeld
 1. Een schommelstoel uit de kringloop kreeg een nieuw, geel jasje.
 2. De houten wand in de slaapkamer heeft Patrick zelf gebouwd. Het roze bed is van Auping.
null Beeld
 1. Het teakhouten tuinmeubilair is geverfd in een zachte tint. Corine koos voor dezelfde groene kleur als het houten huis.
 2. In de hal staat een vrolijk groen kastje.

Rode kers

Een aantal jaren geleden kreeg Corine van haar partner een keramiekoven cadeau. Ze begon met pottenbakken en is nooit meer gestopt. “Ik vind het heel idyllisch om een klein wereldje in de eigen achtertuin te creëren. Zodra ik in mijn tuinhuis zit, ben ik ver weg van alles. Voor mij is dit de kers op de taart, vandaar de naam voor mijn bedrijf.” Achter het werk van Corine zit altijd een mooi verhaal zoals geluksvisjes. Corine; “Ik vond een retro, speelgoed badvisje in een kringloopwinkel. De vis staat al eeuwenlang symbool voor geluk. Dit bracht me op het idee om visjes van keramiek te maken met een klein, persoonlijk gelukwensje erin.” rodekers.com

Marieke de GeusBarbara Groen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden