null Beeld

Zo werken jij en je partner allebei thuis zónder ruzie te maken

Door het coronavirus zijn veel mensen deze week massaal begonnen met (verplicht) thuiswerken. En dat blijkt best wat uitdagingen op te leveren, vooral als je partner ook vanuit huis aan de slag moet. Maar met wat goede afspraken wordt thuiswerken een succes, en lukt het zónder ruzie te maken met je partner.

Als je de hele dag op elkaars lip zit, kan je relatie namelijk flink op de proef gesteld worden.

Creëer twee werkplekken

De maatregelen van de overheid blijven staan tot minstens 6 april, dus waarschijnlijk zullen jij en je partner ook nog wel even thuis blijven werken. Daarom is het verstandig dat jullie allebei een vaste werkplek creëren in huis. Of dit in dezelfde kamer is of in twee aparte kamers, ligt aan jullie woonsituatie en natuurlijk aan wat jullie zelf fijn vinden. Zorg in ieder geval voor voldoende licht en een goede stoel, en leg al je werkbenodigdheden daar neer. Gebruik die plek als het mogelijk is alleen om te werken, en geef ook aan je partner aan dat dat jouw werkplek is. Zo weten jullie van elkaar dat wanneer je op die plek zit, je aan het werk bent. Datzelfde geldt andersom natuurlijk ook voor de werkplek van je geliefde.

Maak afspraken met elkaar

Plots beide thuiswerken is waarschijnlijk niet de ideale situatie voor jou en je partner, maar heb begrip voor de situatie en elkaar. Ga samen op de bank of aan tafel zitten, en geef aan hoe je de komende tijd voor je ziet. Wat verwachten jullie van elkaar? Mag je partner je storen als je aan het werk bent, of juist niet? Maak daar afspraken over, en probeer je er zo goed mogelijk aan te houden. Natuurlijk moet het ook gezellig blijven, dus wees niet té streng voor jezelf of je partner.

Lees ook: Verplicht thuiswerken: zo blijf je productief én houd je het gezellig

Neem samen lunchpauze

Ook als je thuis aan het werk bent, is het goed om regelmatig even pauze te nemen. Het is belangrijk om af en toe je benen te strekken, wat te drinken en even je ogen weg te halen van het scherm. Als jij en je partner beide thuiswerken, kun je afspreken om bijvoorbeeld elke dag samen te lunchen. Dat is een goed moment om even te bespreken hoe je dag tot nu toe gaat en even bij te praten. En het is natuurlijk gewoon veel gezelliger.

Geniet er ook van

Probeer verder je ritme hetzelfde te houden als wanneer je op kantoor werkt. Misschien heb je elkaar al de hele dag gezien, maar probeer jullie vaste momenten samen niet te laten schieten. Een date buiten de deur zit er misschien niet in, maar 's avonds samen koken en eten kan natuurlijk wel. Als jullie gewend zijn 's avonds een wandeling te maken of televisie te kijken, blijf dat dan ook gewoon doen. Probeer de extra tijd die jullie overdag nu hebben te zien als een pluspunt van het verplichte thuiswerken.

En als dat allemaal niet werkt, kan je áltijd nog je denkbeeldige collega's de schuld geven, zoals deze dame op Twitter doet:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Huffington Post, Libelle, Popsugar

Beeld | iStock

Ilse van Roekel

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden