Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zó krijg je je vieze witte schoenen weer als nieuw

time-for-another-road-trip.jpg

Witte schoenen: leuk om te dragen in de zomer, maar een drama om ze mooi wit te houden. Eén verkeerde stap en er zit een vlek op je schoen die er nooit meer af wil. Gelukkig lijkt dat nu verleden tijd te zijn, want een twitteraar onthulde een heel handig trucje.

En waarschijnlijk heb je alle ingrediënten die je ervoor nodig hebt gewoon in je keukenkastje liggen.

Stralend witte schoenen

De Amerikaanse twitteraar Sarah Tracey (@sarahtraceyy) deelde voor- en nafoto’s van haar (eerst niet zo) witte Converse sneakers. Op de tweede foto ken je ze bijna niet meer terug: de stralend witte gympen lijken net nieuw uit de winkel te komen.

Simpel trucje

Dit wekte de nieuwsgierigheid van veel andere twitteraars, die Sarah vroegen hoe ze dat oogverblindende resultaat voor elkaar had gekregen. Gelukkig wilde ze haar simpele trucje best met iedereen delen. Hier gaan we: spoel eerst de schoenen goed af en smeer ze vervolgens in met een mengseltje van baking soda (zuiveringszout) en wasmiddel. Scrub het mengsel met een oude tandenborstel in de schoenen. Laat dit even intrekken en doe de schoenen dan in de wasmachine. Klaar!

Nooit meer vieze schoenen

Let er wel op dat je witte gympen hebt die in de wasmachine mogen. Modellen die aan elkaar zijn gezet met lijm kunnen daar namelijk niet goed tegen. Door de grote hoeveelheid water in de trommel kan de lijm loslaten. Maar heb je witte schoenen die tegen een flinke sloot (warm) water kunnen, dan hoef je nooit meer met vieze schoenen te lopen. Volgers van Sarah probeerden het trucje uit en deelden de resultaten. Wij zijn onder de indruk. Jij ook?

Bron | nsmbl.nl
Beeld | iStock (openingsbeeld)

Naast stralend witte schoenen ook stralend witte tanden deze zomer? Koop nu een set van 2 Philips Sonicare Healthywhite tandenborstels met €50 korting.
BESTEL HIER

 

Ook interessant