Margriet logo
Zó viert Robert ten Brink kerst Beeld Marloes Bosch Fotografie
Beeld Marloes Bosch Fotografie

Zó viert Robert ten Brink kerst

Naast de nachtmis is de All you need is love kerstspecial in veel huishoudens een terugkerend ritueel op kerstavond. Hoe viert Mr. Love zelf eigenlijk kerst? Zó ziet het kerstritueel van Robert ten Brink eruit.

De familie Ten Brink viert kerst elk jaar op dezelfde manier. De maanden voorafgaand aan kerst draaien bij Robert en zijn familie allereerst om All You Need Is Love.

De kerst van Robert ten Brink

Het programma begint in deze periode met het draaien van de eerste items op locatie, opnames in de studio en de eindmontage van het programma. En daarna? “Op kerstavond eten we thuis stamppot en dan kijken we met zo veel mogelijk kinderen en kleinkinderen naar de uitzending”, vertelt Robert aan de VARAgids. De familie Ten Brink doet dit al dertig jaar zo.

Roos (Robert’s vrouw) noemt de kerstshow ook wel hun ‘kerstkindje’. Tijdens het kijken naar de uitzending van All You Need Is Love kerstspecial rollen ook bij haar de tranen over haar wangen. “Dan pas ga ik ook echt huilen”, zegt ze. Robert niet, beweert hij. “Jij hebt naast de camera ook weleens een traantje weggepinkt, hoor”, corrigeert Roos. Dan kan Dr. Love niet anders dan toegeven: “Ja, natuurlijk.”

Gelukkig worden

Met de familie samen aan de stamppot, voor Robert ten Brink is dat één van de kleine dingen waar het levensgeluk in zit. Eerder vertelde hij aan Margriet dat volgens hem het leven draait om gelukkig worden. “Zie dat maar eens te worden, veel succes. Ik ben het al best lang, de ene periode wat meer dan de andere. Soms, als ik die leegstromende scholen zie, denk ik: ach, die moeten allemaal nog gelukkig worden. Geluk zit in kleine dingen: gezellig eten met elkaar, de andere keer fijne kijkcijfers. Het belangrijkst is het geluk te herkennen. Er zijn genoeg mensen die het niet zien. Maar het allerbelangrijkst is de gezondheid van mijn kinderen; mijn eigen gezondheid is daaraan ondergeschikt. Dat heb ik ook aan mijn dochter uitgelegd na de bevalling van haar eerste kindje: straks komt het moment dat je beseft dat er iemand in je leven is gekomen die belangrijker is dan jezelf.”

Bron | RTL Nieuws

Saskia WinkensMarloes Bosch Fotografie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden