Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Panty’s zou je eigenlijk zó vaak moeten wassen

panty.jpg

Omdat we in Nederland niet altijd op het zonnetje kunnen rekenen, komt een panty zo nu en dan goed van pas. Maar hoe zorg je ervoor dat je panty’s zo lang mogelijk mooi blijven? En hoe vaak moet je ze wassen?

Je zou het misschien niet verwachten, maar panty’s kunnen flink wat bacteriën bevatten. Dat heeft volgens onderzoekers vooral te maken met het materiaal waar panty’s van zijn gemaakt.

Infecties

Het materiaal houdt namelijk veel warmte en vocht vast, waardoor het een fijne plek is voor bacteriën. Dat is niet alleen onhygiënisch, maar je kunt er ook echt last van krijgen. Zo kunnen de bacteriën voor huidirritatie zorgen en zelfs een infectie veroorzaken, zeker als je er ook nog eens katoenen ondergoed onder draagt.

Wastip

Het is dan ook verstandig om je panty na één draagbeurt al te wassen, zodat bacteriën geen schijn van kans maken. Kies voor een lage temperatuur en stop ze het liefst in een speciaal waszakje. Was ze niet tegelijkertijd met je bh’s, aangezien de haakjes ladders kunnen veroorzaken. Laat je panty’s aan de lucht drogen en stop ze nooit in de droger.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Marieclaire.nl
Foto | iStock

 

Ook interessant