Bh's  Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zo vaak zou je eigenlijk je bh moeten wassen

Zeg eens eerlijk: hoe vaak was jij je beha’s? Trek je elke dag een schone uit de kast of draag je met gemak een week of twee dezelfde beha? Op social media is er een discussie gaande over hoe vaak je je bustehouder nou zou moeten wassen. De aanleiding is een video van een Britse vrouw die in shock is nadat ze hoort hoe vaak haar vriendin haar beha wast.

En het antwoord op de vraag is waarschijnlijk niet wat je verwacht.

Één keer per jaar in de was

Grote kans dat je elke dag je vuile onderbroek in de was gooit, maar hoe zit dat met je beha’s? Was je ze dagelijks of zien ze de wasmachine maar één keer per maand? Op het sociale media platform Tik Tok gaat een video rond van de Britse vrouw Desyr. Ze is in shock nadat haar vriendin vertelde dat ze haar beha maar ​​één keer per jaar wast! De post werd duizenden keren bekeken en Desyr is razend benieuwd naar de reacties van andere vrouwen. Er zijn vrouwen die hun beha elke week wassen, sommige dragen hun beha gerust een maand lang en er zijn ook vrouwen bij wie het afhangt van het weer en hoeveel ze zweten.

Zo vaak je beha wassen

Het wordt aangeraden om je beddengoed één keer per week te wassen, zodat je lichaam niet te vaak wordt blootgesteld aan allergenen. Maar hoe zit dat eigenlijk met onze bustiers die we gemiddeld toch zeker twaalf uur per dag dragen? Vanessa de Vusyt is pr-manager bij verschillende Belgische lingeriemerken en laat aan Het Laatste Nieuws weten dat er nog veel onduidelijkheid over is. Maar haar advies is om je bh’s na twee of drie keer dragen te wassen. “Als je ze langer draagt, is dat eigenlijk niet zo hygiënisch. Je beha zit namelijk vlak onder de oksel en vangt sowieso veel zweet op,” tipt zij aan het Belgische nieuwsblad. Maar het verschilt per persoon hoe snel je transpireert, ook ben je in de zomer geneigd meer te zweten.

Misverstand over wassen

Vanessa verteld dat er een groot misverstand is en dat vrouwen vaak denken dat ze hun beha’s niet te veel mogen wassen omdat ze dan eerder zullen verslijten. Het hangt natuurlijk af van de hoeveelheid beha’s maar als je er ongeveer tien hebt en ze op de juiste manier wast, kunnen ze gerust een jaar of langer meegaan. Kies dan wel voor het fijnewas programma van 30 graden celsius.

En als je na een frisse wasbeurt je beha’s weer netjes gaat opbergen dan heeft Vanessa nog een tip. „Veel vrouwen vouwen hun cups dubbel en klikken ze dan in elkaar. Dat is niet goed, want dan leg je je beha onder spanning in de lade. Eigenlijk moet je die open neerleggen, zodat je verschillende beha’s op elkaar stapelen. Dan staat het materiaal niet onder druk.”

Bron: HLN

Lisa VermeijGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden