Lifestyle

Zó vaak zou je je badmat eigenlijk moeten schoonmaken

zo-vaak-zou-je-je-badmat-eigenlijk-moeten-schoonmaken.jpg

Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar je badmat is een enorme bron van bacteriën. Het is dan ook belangrijk om deze regelmatig in de wasmachine te gooien. Maar hoe vaak kun je dit nu het beste doen? En op hoeveel graden?

Wij leggen het je hieronder uit.

Waarom zo vies?

Dat je badmat een enorme bron van bacteriën is, is eigenlijk niet zo gek. Je loopt er dagelijks met je voeten overheen en de vochtige, warme lucht in de badkamer maakt dat bacteriën er goed kunnen gedijen. Daarnaast blijft de nattigheid vaak nog lang in de badmat zitten, omdat ‘ie op de grond ligt.

Lees ook: Dít plekje in de badkamer is vaak dubbel zo vies als de wc-bril

Hoe vaak je badmat wassen?

Eigenlijk kun je een badmat het beste één keer per week in de wasmachine gooien. Doe dit op 60 graden, zodat je zeker weet dat alle bacteriën gedood worden. Gooi ‘m bijvoorbeeld bij de handdoeken of het beddengoed. Stop de badmat nóóit in de droger: de anti-sliplaag kan hierdoor namelijk verslijten.

Met de hand

Heb jij een badmat die niet in de wasmachine mag? Laat de mat dan eerst even weken in een bad met biotex. Ga er vervolgens met een schuursponsje en allesreiniger overheen. Als er schimmels op de mat zitten kun je deze het beste schoonmaken met een oplossing van chloor en water. Wrijf dit met een schuursponsje over de mat uit en spoel deze vervolgens na met water.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Eigen Huis & Tuin
Beeld | iStock

Ook interessant