Margriet logo
zo'n sterrenbeeld ben jij volgens je oma Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zo’n oma ben jij volgens je sterrenbeeld

Ben jij een oma die veel van knuffelen en spelen met je kleinkind houdt, of sta jij altijd klaar met advies en praktische tips? Wat voor type oma jij bent, zou zomaar eens te maken kunnen hebben met je sterrenbeeld.

Stier

Is jouw sterrenbeeld Stier? Dan zul je erg aanhankelijk en geduldig zijn met je kleinkind. Je bent nuchter, waardoor je gemakkelijk praat en je beschikt over veel verantwoordelijkheidsgevoel. Dankzij je praktische en kalme benadering zal je kleinkind een relaxte en waardevolle tijd bij jou hebben. Omdat je ook een tikkeltje eigenwijs kan zijn, vind je het af en toe wel moeilijk om je niet met de opvoeding van je kleinkind te bemoeien. Verder straal jij als oma veel zelfvertrouwen uit, dat een grote stempel drukt op het leven van de kleinkinderen.

Ram

Wanneer jouw sterrenbeeld Ram is, ben je nu nog druk bezig met rondreizen en rondtrekken om alles van de wereld te kunnen zien. Je neemt je kleinkinderen dan ook graag mee naar films en andere amusements- en recreatiegebieden. Een middagje bij opa en oma staat dan ook in het teken van veel lol en leuke activiteiten. Rammen zijn altijd in voor nieuwe dingen en avontuur, dus ga er maar vanuit dat je kind het nodige zal leren bij zijn opa of oma.

Tweeling

Tweelingen zijn eigenlijk goed in bijna alles wat ze doen en vinden het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen. De tijd dat een kind bij de grootouders doorbrengt, zal dan ook vooral bestaan uit het leren en uitproberen van nieuwe dingen. Daarnaast zijn Tweelingen energiek, dit betekent dat ze moeiteloos je kinderen kunnen bijbenen. Omdat Tweelingen sociaal zijn en werkelijk óveral over kunnen praten, zitten er zowel voor- als nadelen aan de relatie die ze met een kleinkind hebben. Zo zullen ze er voor een kind zijn met advies en een luisterend oor, maar kunnen ze af en toe ook iets teveel praten. Het kan zomaar zijn dat ze de bloemetjes en bijtjes met een kleinkind bespreken, voordat de ouder dit kan doen.

Vissen

Sterrenbeeld Vissen is altijd bereid om een ​​helpende hand te bieden, of het nu gaat om het ophalen van een kleinkind van school, op het laatste moment oppassen of een slaapfeestje organiseren. De creatieve aard betekent dat de tijd met je kleinkind vol zit met fantasierijke kunstprojecten en slimme activiteiten - en vooral, geen verveling! Vanwege het gevoelige en vriendelijke karakter, zal dit sterrenbeeld alles afstemmen op wat een kleinkind voelt en nodig heeft en het zal beschikbaar zijn om hen te ondersteunen, een schouder te geven om op uit te huilen en ervoor te zorgen dat ze zich geliefd en gewaardeerd voelen.

Kreeft

Kleinkinderen boffen maar met een Kreeft als oma. Kreeften staan namelijk bekend om hun zorgzame en beschermende aard. Een Kreeft legt ze volledig in de watten tijdens het oppassen. Want als de kleinkinderen gelukkig zijn, ben jij dat ook. Kreeften zijn daarnaast empathisch en kunnen goed luisteren. Heel fijn voor je kleinkinderen, en daardoor vertrouwen ze je volledig.

Steenbok

Jij bent als oma loyaal en toegewijd, dat betekent dat je dol bent op je kleinkinderen, maar je behoudt ook genoeg zelfbeheersing waardoor je ze niet altijd zult verwennen. Desgevraagd geef je oprechte adviezen en zorg je ervoor dat je kleinkinderen goede gewoonten in het leven inprenten. Steenbok is een zeer formele oma, die het moeilijk kan vinden om zich te verhouden tot de jongere generatie. Je houdt van je familie, maar je kan ook streng zijn. Je hebt eigenlijk een goede balans tussen de zorg voor een kleinkind, maar niet overdreven betrokken raken bij het werk van de ouders.

Waterman

Is jouw sterrenbeeld Waterman? Dan ben je een tikkeltje verlegen en vind je het leuk om in je eentje dingen te doen. Hierdoor ben je misschien niet het perfecte speelmaatje voor je kleinkind. Hoewel je niet snel je emoties zal tonen, ben je wel iemand die goed luistert en je vindt het leuk om intellectuele gesprekken te voeren met je kleinkinderen als ze ouder zijn. Daarnaast ben je ook nog eens heel loyaal naar je vrienden en familie, wat betekent dat je áltijd op jou rekenen.

Schorpioen

Als schorpioen hecht je veel waarde aan gerechtigheid. Deze eigenschap probeer je over te brengen op je kleinkinderen door aan te moedigen om altijd eerlijk en respectvol te zijn naar anderen. Daarnaast ben je als oma erg gul en daar zijn de kleinkinderen inmiddels aan gewend. Dus pas op dat je ze niet te veel verwent.

Leeuw

Jij bent een gepassioneerde oma die het heel leuk vindt om competitieve activiteiten met je kleinkinderen te doen, zoals bordspellen. Hoewel je een kinderlijke kant hebt, is het diezelfde eigenschap die ervoor zorgt dat je niet weet hoe je ze moet laten stoppen met spelen. Leg het bordspel neer, oma. Stap weg van de voetbal! Het is middagdutje voor de kinderen.

Boogschutter

Jij staat als Boogschutter bekend als openhartig en vertelt het zoals het is, zelfs als kinderen en ouders het niet willen horen. Jij geeft een mening over elke opvoedkundige beslissing, en het zal moeilijk zijn om je ertoe te brengen deze niet te delen. Natuurlijk betekent de intelligentie van Boogschutter dat je waarschijnlijk gelijk hebt, maar het kan moeilijk zijn dat je advies niet altijd wordt geaccepteerd.

Maagd

Jij bent als oma super goed in multitasken en kan moeiteloos aandacht aan je kleinkind geven én tegelijkertijd allerlei praktische zaken regelen. Helaas kun je af en toe ook perfectionistisch zijn. Dit kan resulteren in het feit dat je soms kritiek kan geven op de opvoeding van je kleinkind. Hoewel dit vervelend kan zijn, bedoel je het wel altijd goed. Je hebt het beste voor met je kleinkind, maar je kan dit soms uiten op de verkeerde manier.

Weegschaal

Weegschalen vinden eerlijkheid belangrijk en hierdoor weten kinderen precies wat ze aan hun oma hebben. Zit je kleinkind ergens mee? Dan staat een Weegschaal klaar voor een luisterend oor. Jij als oma verwent daarnaast je kleinkinderen maar al te graag met de nieuwste spullen: een tennisracket, skeelers, schoenen... Toch ligt hier ook je valkuil omdat je moeilijk nee kunt zeggen. Maar ook als je je kleinkinderen een keer iets niet geeft, zullen ze echt wel van je houden, hoor.

Bron / Knowinsiders , Popsugar, Ouders van nu

Sanne van De WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden