Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zo moeder, zo dochter: ‘Ik smeer mijn oogschaduw naar boven uit, dat scheelt een paar jaar!’

Mandy-NijlandMandy Nijland (31) is hair en make-up artist voor nationale en internationale tijdschriften, waaronder Linda., Marie Claire en Margriet. Ook werkt ze voor nationale en internationale modeshows van onder anderen Jan Taminiau, Stella McCartney en Vivienne Westwood. Moeder Karin (59) heeft vroeger in het kappersvak gezeten.

Maakt Mandy u vaak op?

“Niet heel vaak, maar bij wel speciale gelegenheden. Dat is natuurlijk ideaal en bovendien vind ik het erg leuk en gezellig.”

En neemt u dan alle tips van uw dochter over?

“Nee, eerlijk gezegd niet. Zo zegt Mandy altijd dat ik een primer onder mijn foundation moet gebruiken, maar dat doe ik eigenlijk nooit. Wat ik wél doe, is mijn oogschaduw niet te veel naar buiten uitsmeren maar meer naar boven, zodat je een liftend effect creëert. Dat scheelt echt een paar jaar! Verder adviseert Mandy mij om mijn make-up zo natuurlijk mogelijk te houden, mijn wenkbrauwen te verven en een waterproof mascara te gebruiken, zodat-ie niet onder mijn ogen gaat lopen.”

Mandy, welke producten en kleuren zijn geschikt voor je moeder en waarom?

“Ik begin met een goede verzorgende dagcrème met daaroverheen een primer van MAC en daarna nog een dunne foundation. Less is more bij de rijpere huid, dus ik gebruik zo min mogelijk poeder, ook omdat dat de rimpeltjes accentueert. Voor optische verjonging kleur ik de arcadebogen in met een taupekleurige oogschaduw, zodat deze gelift lijken. Bij de wenkbrauwen gebruik ik op het hoogste punt een potlood met astint om ook zo een optische lift te creëren. Mascara op de bovenste wimpers en ook wat op de onderste zorgt voor een open blik. Op de lippen een lipliner en een droge matte lippenstift. Een lipgloss erover kan, maar liever niet.”

Bent u bij met resultaat?

Karin: ‘Ik vind het heel mooi en fris geworden. Ook met de styling ben ik blij. Leuke print!’

Beeld | Joost Govers

Meer lezen? Lees dan ook het interview met:

Elles-Nijkamp-Lies-Moederdag

 

Elles Nijkamp en haar moeder Lies

 

 

 

 

Marja-Hermes-Bep-Moederdag

 

Mandy Hermes en haar moeder Bep

Ook interessant