Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zo moeder, zo dochter: ‘Ik draag eigenlijk nooit make-up’


Marja-Hermes-Bep-Moederdag

Marja Hermes (23) werkt als hair en make-up artist voor tijdschriften als Margriet en Beau Monde, voor commerciële klanten en voor modeshows. Ook doet ze de visagie van verschillende BN’ers. Moeder Bep (59) werkt als vrijwilligster in een kringloopwinkel.

Maakt Marja u vaak op?

“Marja woont een uur verderop, maar als er speciale gelegenheden zijn, maak ik daar graag gebruik van. Dan kletsen we meteen gezellig bij.”

Neemt u alle tips van uw dochter over?

“Ze geeft me eigenlijk niet veel tips. In de tijd dat ze nog studeerde, ging ik wel vaak mee als model voor haar examens, maar nu eigenlijk niet meer. Ik gebruik in het dagelijks leven vrijwel geen make-up.”

Marja, welke producten en kleuren zijn geschikt voor je moeder en waarom?

“Ik werk nu wat meer in het seizoen, dus gebruik meer lente- en zandtinten. Omdat mijn moeder niet echt van make-up houdt, houd ik het bij haar graag naturel. Ik gebruik wel een crème als basis op de ogen, zodat de oogschaduw beter blijft zitten. Met een eyeliner verleng ik de wimperrand optisch een beetje en met de kleur blauw accentueer ik de kleur van haar ogen. Mijn moeder heeft wat couperose in haar gezicht, die ik camoufleer met transparante foundation. Op de wangen gebruik ik een crème blush tegen de fijne lijntjes. Op de lippen komt alleen een beetje glans. Het haar heb ik wat meer volume gegeven met een beetje beach spray. Door er met de krultang slag in te maken, krijgt het iets meer volume.”

Bent u bij met resulaat?

Bep: ‘Ik vind het resultaat erg natuurlijk en mooi’

Beeld | Joost Govers

Meer lezen? Lees dan ook het interview met:

Elles-Nijkamp-Lies-Moederdag

 

Elles Nijkamp en haar moeder Lies

 

 

 

 

Mandy-Nijland

 

Mandy Nijland en haar moeder Karin

 

 

 

 

Ook interessant