Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zo moeder, zo dochter: ‘Mijn gezicht lijkt voller en het resultaat oogt heel natuurlijk’

Elles-Nijkamp-Lies-MoederdagAls hair en make-up artist zoekt Elles Nijkamp (51) altijd de balans tussen uiterlijk en innerlijk. “De blik die iemand heeft als ik klaar ben, daar doe ik het voor.” Naast mode- en beautyproducties voor veel tijdschriften en commerciële campagnes doet ze ook de visagie voor verschillende BN’ers en geeft ze masterclasses. Moeder Lies (82) is met pensioen.

Neemt u alle tips van uw dochter over?

“Ja eigenlijk wel! Ik ben zelf ooit begonnen in de beautyindustrie en heb Elles hiermee geënthousiasmeerd om zich creatief te ontwikkelen. Als Elles een tip geeft, dan neem ik die mee.”

Elles, welke producten en kleuren zijn geschikt voor je moeder en waarom?

“Mijn moeder heeft net als ik groene ogen, dus ik weet precies wat daarbij staat. Hoewel mijn moeder prachtig ouder is geworden, is de vorm van haar gezicht met de jaren wel wat veranderd, dus daarom ga ik alles optisch wat vergroten. Bijvoorbeeld door glinstering aan te brengen op het bewegende ooglid. Verder breng ik meer contrast in haar gezicht. Door wat schaduw te creëren onder de ogen kun je ze groter doen lijken. Voor de arcadeboog gebruik ik caramelbruin. Foundation gebruik ik heel weinig, maar ik breng wel wat glans aan op de wangen en op het puntje van de neus. Dat geeft een natuurlijker effect. Voor de koontjes gebruik ik een caramelkleur om iets te shapen en een kersenkleur. Het oudroze op de lippen zorgt voor een frisse look. Tot slot gebruik ik nog mascara aan. Door die met het puntje van de mascararoller flink aan te zetten, ontstaat er een waaiereffect en lijken de ogen groter.”

En, bent u blij met resultaat?

Lies: ‘Ik ben er heel blij mee. Mijn gezicht lijkt voller en het resultaat oogt heel natuurlijk en mooi’

Beeld | Joost Govers

Meer lezen? Lees dan ook het interview met:

Mandy-Nijland

 

Mandy Nijland en haar moeder Karin

 

 

 

 

Marja-Hermes-Bep-Moederdag

 

Marja Hermes en haar moeder Bep

 

 

 

 

 

Ook interessant