Lifestyle

Zo maak je van een vintage weckpot een hippe lamp en hier wil je naartoe voor meer DIY

mason-jar.jpg

Als echte DIY-er ben je constant op zoek naar nieuwe ideeën om huis en haard op te fleuren. Met de donkere dagen die weer aanbreken is niets gezelliger dan lekker warm binnen zitten. Hoe gezellig is het om je huis te verlichten met een toffe DIY-lamp? Aan de slag!

Margriet samen met KreaDoe

Gebruik een vintage weckpot

Een lampenkap maak je lekker zelf van een leeg jampotje. Gebruik het liefst een mason jar, de van oorsprong Amerikaanse weckpot die je tegenwoordig veel ziet om salades in te maken. Mason jars zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook het geschiktst om deze klus mee te klaren.

Wat heb je nodig?

  • mason jar
  • fitting aan een snoer + peertje
  • markeerstift
  • een lange spijker
  • snijplank
  • schuurpapier
  • hamer

Hoe ga je te werk?

Schroef de deksel van de jampot af en leg de ‘metalen’ band op de snijplank neer. Schroef de lamp uit de fitting en omcirkel het tussenstuk van de fitting met een stift op de metalen band. Pak de spijker en hamer en sla gaatjes in de cirkel totdat je deze volledig uit de metalen band kunt buigen. Schuur de cirkel glad met het schuurpapier. Plaats de schroefdeksel om de fitting + snoer, en plaats de metalen band met cirkel op de fitting en schroef deze vast door het tussenstuk en het peertje daar bovenop te schroeven. Hang je nieuwe peertje in de pot, deksel erop en klaar! Bekijk de video onderaan de pagina.

KreaDoe in Utrecht


Ben jij constant op zoek naar het opdoen van nieuwe ideeën op het gebied van DIY? Dan is KreaDoe écht iets voor jou. Vijf dagen lang creatieve inspiratie voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. Je vindt er veel fijne shops bomvol creatief materiaal, verrassende ideeën, duizenden enthousiaste bezoekers en tientallen superleuke workshops. De nieuwste trends op het gebied van haken, breien, paper crafts, home deco, scrapbooking, stempels, mixed media, taarten & cupcakes, fashion, tekenen en schilderen, sieraden maken en meer. Kom inspiratie opdoen, shoppen en workshops volgen. Laat je bijpraten over de nieuwste nieuwe materialen en technieken en het ontmoeten van mede-creatievelingen.

KreaDoe vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht van 31 oktober t/m 4 november. Dit wil je niet missen? Klik hier voor meer informatie en tickets.

Ook interessant