null Beeld

Zo maak je jouw barbecue schoon!

De zomer is nu echt in zicht. Waarschijnlijk heeft de barbecue een tijd in de schuur gestaan, dus kan hij wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Volg de eenvoudige stappen, dan moet het zeker lukken.

1) Zet de barbecue aan op hoge temperatuur. Heb je een gasbarbecue? Zet hem op z'n heetst. Bij een houtskool barbecue is het goed om er verse kolen in te gooien en te wachten tot deze op hoge temperatuur zijn,

2) Zet de deksel erop en laat deze er 15-20 minuten op zitten. Zo verkolen vuil en etensresten, waardoor het reinigen makkelijker wordt.

3) Laat de barbecue afkoelen en borstel het rooster met een stalen borstel. Of: maak een prop van aluminiumfolie om het rooster mee schoon te maken!

4) Verwijder het rooster en maak het rooster schoon met warm water en zeep. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of gereedschappen die het rooster kunnen beschadigen.

5) Droog het rooster af en smeer hem in met olie om roestvorming te voorkomen.

6) Als je een lekbakje in de barbecue hebt, kun je deze ook met water en zeep schoonmaken.

7) Ga langs de binnenkant van de barbecue met een staalborstel en, indien nodig, met een beetje warm water en zeep.

8) Als je een gasbarbecue hebt waarbij het voedsel opgevangen wordt in de branders, lees dan goed de gebruiksaanwijzing van de fabrikant voor je begint met schoonmaken.

Succes!

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden