Margriet logo
Remco en Paula. Beeld RTL
Beeld RTL

PREMIUM

Zo liep het af met de koppels in Married at first sight

Elke week blikt Margriets Merel (MAFS-fan van het eerste uur) terug op de opvallendste momenten uit Married at first sight. De eindstreep is in zicht: de koppels keren terug naar Zeist voor de eindgesprekken. Wie blijven getrouwd en bij wie gaan de ringen af? Ik maak de balans op van dit seizoen.

Ik val meteen maar met de deur in huis: vier koppels besluiten dit seizoen om hun huwelijk voort te zetten. Het zijn geen verrassende keuzes trouwens: bij de stellen die getrouwd blijven, waren weinig twijfels te bespeuren.

Wichian en Loes

Het koppelsweekend eindigt met een romantisch diner, waarbij Wichian heel treurig in zijn eentje aan tafel zit. Loes is naar huis gegaan en haar vertrek is aanleiding voor expert Patrick om verhaal bij haar te gaan halen. Waarom bewaart Loes zo'n afstand? In de laatste afleveringen horen we dat Loes de poespas van het tv-programma maar niks vindt. Veel liever wil ze zonder camera's haar man beter leren kennen. Met hun rugzakje om gaan ze samen verder en blijven ze getrouwd. Helaas brengt RTL Boulevard deze week dat het koppel inmiddels niet meer bij elkaar is.

Paula en Remco

Het mag gaan verrassing heten dat Remco en Paula op een scheiding afstevenen. Hun gespreksstof is al een tijdje geleden opgeraakt. Hoewel ze toch een connectie wisten te vinden tijdens het koppelsweekend, gaan de ringen in Zeist af. EINDELIJK zetten ze een streep door dit huwelijk. Ze mogen een laatste boodschap naar elkaar uitspreken en Remco komt opnieuw kil uit de hoek: hij ‘wil er geen woorden meer aan vuil maken’. Als Carlo vraagt wat het stel anders gedaan zou hebben als ze dit huwelijk over konden doen, komt hij wéér terug op de kus op de mond tijdens het jawoord. “Ik zou geprobeerd hebben haar op de mond te zoenen tijdens het jawoord.” Brrrr. Zou er íemand rouwig om zijn dat dit huwelijk eindelijk eindigt?

Wilfred en François

Wilfred en François zijn inmiddels een lastige weg ingeslagen. Omdat François maar bleef twijfelen aan zijn liefde, heeft Wilfred besloten de relatie te beëindigen. François hoopt dat zijn man het huwelijk na het koppelsweekend ‘open wil houden’ om te zien of er toch nog meer in zit. Wilfred houdt uit zelfbescherming de deur dicht.

Bij het eindgesprek blijkt dat de passie en de seksuele aantrekkingskracht ontbreken. Toch zitten er twee mannen op de bank die enorm liefdevol naar elkaar toe zijn. Waarom is dit huwelijk niet gelukt? Voor Wilfred is vriendschap geen optie, dat zou hem te veel pijn opleveren. Het huwelijk eindigt helaas in een scheiding. Op liefdevolle wijze, dat wel.

Patricia en Stephan

We zien Patricia en Stephan samen carnaval vieren en later eten ze een hapje mee bij Patricia's ouders. Mijn mond zakte open van de culinaire hoogstandjes die moeder Ciska ten tafel brengt. Erwtensoep met pannenkoeken? Boerenmoes? Pardon?

Hoewel Patricia van begin af aan uitsprak dat Stephan niet per se haar type is, schuift het koppel stralend aan bij het eindgesprek. Nee, het is geen liefde op het eerste gezicht. Maar het paar blijft getrouwd en geeft de liefde een kans. Dat wordt bekroond met het huwelijksfeest dat ze nog tegoed hadden.

Laura en Cathalijne

En dan is het de beurt aan Laura en Cathalijne. Knetterverliefd zitten ze op de bank en horen de experts en Carlo aan. Ze zijn blij dat ze niet meer gevolgd zullen worden door camera's en dat ze elkaar in alle rust beter kunnen leren kennen. Ik houd het niet droog bij de geloften die ze opnieuw naar elkaar mogen uitspreken. Ze stellen zich zó kwetsbaar op en zijn zo blij met elkaar. Ik wens ze veel geluk samen!

Maarten en Richelle

Maarten en Richelle gaan nog in gesprek met expert Anne, want de letterlijke afstand tussen de twee is groot. Wie gaat er verhuizen voor de liefde? Als het aan Maarten ligt, kan zijn vrouw niet snel genoeg bij hem intrekken in Enschede. Maar Richelle is voorzichter en wil het rustig aan doen. Aangezien ze het al weken over kinderen krijgen hebben, is het natuurlijk geen verrassing dat Richelle en Maarten getrouwd blijven.

Vier koppels die de ringen omhielden: een mooie uitkomst van Married at first sight dit seizoen!

Merel SchutRTL

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden