Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zo krijg je lastige buitenvlekken uit je kleding en kleedje

multi-generation-family-eating-watermelon-at-picnic.jpg

– In samenwerking met Witte Reus –

Witte Reus bestaat 50 jaar. Reden voor een feestje!  Dat vierden ze met een Reuzepicknick in de tuinen van Paleis Soestdijk. Margriet-collega Corine was erbij, samen met dochter Anke en haar vriendinnen Pien, Noor en Eva. Hier vind je haar verslag van de dag en een paar gouden tips om vlekken na een (natte) picknick te laten verdwijnen. 

‘Kleine wasjes grote wasjes’

picknick1 Op 18 juni organiseerde Witte Reus een Reuzepicknick in de tuinen van Paleis Soestdijk. Even leek het feest in het water te vallen, letterlijk dan, want  de weergoden waren hen niet helemaal goed gezind. Corine: “Vanuit Amsterdam met een auto vol puberende dames reed ik in de plenzende regen via Baarn naar Paleis Soestdijk waar de picknick in de grote voortuin zou plaatsvinden. Na een fijne ontvangst met een drankje in De Oranjerie wandelden we door de prachtige tuinen op zoek naar het grote picknickkleed.”

picknick2De regen mocht de pret gelukkig niet drukken. “Samen met de andere aanwezigen, die toegangskaartjes voor de picknick wonnen door mee te doen aan het online Witte Reus-spel, betraden we het doorweekte kleed. Dat zag er evengoed prachtig uit: aangekleed met witte houten bankjes, gezellige picknickmanden, kleurige zitzakken, verschillende leuke kraampjes, een barbecue en een groot podium. Er was zelfs tijd voor een dansje, op de klanken van ‘Kleine wasjes grote wasjes’ van de Surinaamse feestband Trafassi.”

picknick3Tijd voor de picknick. “Helaas begon het toen net weer te regenen, de catering werd zelfs verplaatst naar de overkapping naast de Oranjerie. Dus genoten we daar van een heerlijk verzorgde barbecue. Anke en haar vriendinnen lieten het zich goed smaken, net als de lekkere pannenkoekjes met mini-marshmallows als toetje. En als klap op de vuurpijl kwam ook de Italiaanse ijscoman nog voorbij. Kortom: volop feest!

picknick5Aan het einde van de middag togen we voldaan én met een picknickmand vol servies en bestek en een Witte Reus waspakket naar huis. Maar natuurlijk niet voordat Anke en haar vriendinnen ook nog even van de gelegenheid gebruik maakten om te poseren voor Paleis Soestdijk op de plek waar vroeger Koningin Juliana en Prins Bernhard het defilé aan zich voorbij zagen komen.”

Zit jouw picknick er ook op? Drie handige tips om buitenvlekken te laten verdwijnen

Op wittereus.nl vind je een heel handige vlekkenzoeker met tips om bepaalde vlekken uit je kleding te verwijderen. Dit zijn de tips voor de meestvoorkomende buitenvlekken:

Tip 1. Grasvlekken aanpakken

Een grasvlek kun je beter niet met water behandelen, dit maakt het verwijderen van vlekken juist moeilijker. Het is beter om verdunde ammoniak, citroensap of pure alcohol op de vlek aan te brengen. Daarna wassen op een zo hoog mogelijke temperatuur.

Is het een oudere grasvlek? Dan helpt dit beproefde huismiddeltje: week de vlek eerst in zure melk en spoel na met verse melk. Bij zijde is een mengsel van zeepspiritus en ammoniak aan te bevelen. De vlek nog niet verdwenen? Wit katoen dompel je in een verdunde chloorbleekoplossing, vervolgens spoel je het goed uit en was je het. Grasvlekken op wol en zijde dep je met pure alcohol of witte azijn en spoel je vervolgens zorgvuldig uit.

Tip 2. Modder op je broek

Bij een picknick liggen moddervlekken op de loer. Gelukkig kun je die makkelijk uitspoelen met water. Daarna laten drogen, borstelen en eventueel in een sopje spoelen. Daarna was je het met een vloeibaar wasmiddel.

Tip 3. Teer verwijderen

Dit is de oplossing voor teer op je mooie broek: strijk een beetje verse boter op de vlek en laat dit minstens 10 minuten inwerken. De vlek wordt op deze manier gebonden waardoor je de ergste sporen na het inweken al voorzichtig met een doekje kunt verwijderen. Daarna deppen met pure alcohol of terpentine en nawassen. Vervolgens goed uitspoelen. Voor zijde kun je trouwens beter een speciale ontvlekker gebruiken. Een andere goede behandeling is het gebruiken van het strijkijzer. Leg de vlek hierbij tussen sterk absorberend vloeipapier.

Picknick ze!

Ook interessant