Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zó kun je je koelkast het beste indelen

blog_koelkast.jpg

Naast het feit dat het heel fijn is om naar een goed georganiseerde koelkast te kijken, kan het je ook heel veel tijd en geld schelen. Je verspilt minder en kunt op een efficiëntere manier koken. 

We kennen het allemaal wel: de koelkast is zo vol dat je geen idee meer hebt wat er precies in staat. Na twee weken vraag je je ineens af ‘ik had toch nog ergens een paprika?’, om hem vervolgens beschimmeld achterin de koelkast te vinden. Dat is verleden tijd als je weet hoe je je koelkast optimaal kunt indelen.

Deel je eten op in categorieën

Deel je eten op in categorieën die het meest logisch voelen voor jou. Wil je de producten die je het meest pakt vooraan, of dingen die het eerst op moeten? Deel vervolgens alles op in doorzichtige bakjes (zo zie je altijd wat je hebt) en plaats die naar prioriteit in de koelkast.

Kijk naar de temperatuur

Veel mensen zetten hun melk in de deur van hun koelkast, maar wist je dat de temperatuur onderin je koelkast het laagst is? Daarom is het beter om je melk daar te zetten. In het midden blijft de temperatuur het meest constant, dus daar kun je weer het best je eieren bewaren. In de deur verschilt de temperatuur het meest, dus bewaar daar producten die niet snel bederven.

Net als in de supermarkt

Wanneer je iets nieuws koopt, een vers pak melk bijvoorbeeld, deel het dan net zo op als in de supermarkt. Zet het nieuwe pak achterin en schuif de oude naar voren. Zo weet je zeker dan niemand per ongeluk de nieuwe pakt voordat de oude op is.

Houdt groente en fruit apart

Door de gassen die vrijkomen van rijpend fruit, worden andere groenten en fruit ook sneller rijp. Als je ze te dicht bij elkaar bewaart bederven de producten dan ook sneller. Bewaar ze dus in aparte lades of bakken.

Houdt een stift bij de hand

Als je producten hebt waar geen houdbaarheidsdatum op staat, schrijf dan zelf altijd de datum op waarop je het product hebt gekocht. Doe dit ook met kliekjes: die kun je beter niet langer dan twee dagen bewaren.

Bron | Goodhousekeeping.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant