null Beeld

Zo hou je goede voornemens vol!

De goede voornemens staan weer op de stoep na een maand lang decembergenot. Hou het afvallen vol! Krijg die conditie op peil! Stop met roken! Mooi gezegd, minder makkelijk gedaan… toch gaat het je dit jaar lukken met de beste tips om al die voornemens vol te houden.

null Beeld

Breng iedereen op de hoogte

Die paar kilo’s kwijtraken of van je eeuwenoude rookverslaving afkomen, doe je natuurlijk voor jezelf. Toch kunnen anderen je bij jouw goede voornemens helpen. Des te meer mensen het weten, des te groter je motivatie wordt om je doel te bereiken. Als iedereen weet dat je op dieet bent, voel je die oogjes al in je rug prikken als jij een koekje uit de trommel pakt. Daarnaast kunnen je vrienden, familie en collega’s een steentje bijdragen; als je stopt met roken kunnen ze je hierbij steunen en als je probeert af te vallen slaan ze jou gewoon over met die schaal traktaties.

Kleine stapjes

Aan het begin van het nieuwe jaar gaan we vol goede moed voor onze doelen. We beginnen enthousiast, maar lopen vaak veel te hard van stapel. Een halve kilo per week afvallen is dan niet meer niet genoeg… je bent teleurgesteld als je na twee keer hardlopen nog geen verbetering in je conditie ziet en het feit dat je die sigaretten zonder nicotine pleisters toch mist, valt vies tegen. Loop niet te hard van stapel en stel je in op een langzame maar blijvende verandering. Wanneer je die té hoge verwachtingen niet kunt waarmaken, ben je eerder geneigd om de handdoek in de ring te gooien en terug te vallen in je oude gewoonten.

null Beeld

Bereid je voor

Een goede voorbereiding is het halve werk; dat geld ook voor jouw voornemens. Of het nu om een gezonde levensstijl, stoppen met roken of tijd vrijmaken voor je vrienden gaat, een planning zorgt voor meer houvast en structuur. Bedenkt van tevoren wat je plan van aanpak wordt: begin je aan nicotine pleisters, ga je voor gezonde alternatieven en zet je alvast wat datumprikkers uit voor een date met vrienden? Jouw goede voornemens kunnen niet onder deze planning uit!

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden