Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Met deze koffer hoef je niet meer te rennen om je vlucht te halen

Haast op het vliegveld? Met deze koffer hoef je niet meer te rennen om je vlucht te halen: hij ríjdt je namelijk gewoon naar de gate! 

Binnenkort hoef jij niet meer je koffer te dragen, maar draagt hij jou! De Modobag is namelijk de eerste reiskoffer waar je op kunt rijden. Hij rijdt op een oplaadbare accu en met maximaal 8 kilometer per uur gaat de koffer nog best snel ook. Een normaal voetgangerstempo is 5 kilometer per uur.

Zwaar

Helaas is de Modobag ook wat zwaar. Met 8,5 kilo neemt hij bijvoorbeeld al een derde van het maximaal toegestane gewicht aan ruimbagage bij de KLM in beslag. Goedkoop is ook anders. De uitvinding kost namelijk 900 euro.

Succesvolle crowdfunding-campagne

De scheurkoffer is een uitvinding van Kevin O’Donnell, die op het idee kwam toen hij op een vliegveld zijn kinderen achter zich aantrok op een rolkoffer. Samen met een vriend die veel van motorfietsen afwist, dook hij de garage in om te kijken of ze echt zo’n gemotoriseerde koffer konden maken. Toen bleek dat dit kon, startten ze een crowdfund-campagne.

De teller staat momenteel op bijna twee ton, veel meer dan O’Donnell aanvankelijk nodig had. Geïnteresseerden kunnen echter nog bestellingen plaatsen.

Bron | de Gelderlander

Ook interessant