koninklijke familie sliep in Van der Valk hotel 

 Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Zo gewoon gebleven: de koninklijke familie sliep op Koningsnacht in een Van der Valk hotel

De koninklijke familie vierde afgelopen Koningsdag in Maastricht. En in de nacht voor de verjaardag van koning Willem-Alexander sliepen de royals niet in een super-de-luxe sterren hotel, maar gewoon in een Van der Valk hotel langs de A2.

Hoog bezoek voor het Van der Valk hotel: de koninklijke familie hield hun logeerpartij in een Van der Valk-hotelletje.

De koninklijke familie in een Van der Valk hotel

Afgelopen dinsdag had Frans Willem Cox, directeur van het bewuste Van der Valk hotel, hoog bezoek van de koninklijke familie. En volgens Cox voelde de koning zich hier helemaal thuis. Aan Telegraaf laat de trotste directeur weten dat Van der Valk voor iedere Nederlander is en dat koning Willem-Alexander dat gevoel ook uitstraalde.

De logeerpartij van de koninklijke familie in het Van der Valk hotel langs de A2, tegenover een grote bouwmarkt, was voor Cox geen verrassing meer. Dit stond namelijk al sinds 2020 gepland, maar ging door de coronapandemie de afgelopen twee jaar niet door. Al die tijd is het strikt geheim gebleven dat koning Willem-Alexander met zijn gezin zou komen logeren. De directeur laat aan het AD weten dat slechts drie mensen hiervan afwisten, waardoor ook hun eigen personeel werd verrast door het koninklijke bezoek.

Verjaardagsontbijt

Op woensdagochtend mocht de koning 55 kaarsjes uitblazen. De koninklijke familie sloot hiervoor niet aan bij het ontbijt, maar liet een verjaardagsontbijt op de kamer bezorgen. Volgens Cox gingen er vers fruit, eitjes en ontbijtgranen naar boven.

Zo gewoon gebleven

Ook de andere hotelgasten keken woensdagochtend hun ogen uit toen de koning met zijn gezin in de lobby van het hotel stond. “Dat hij gewoon tussen het klootjesvolk gaat zitten, dat vind ik wel mooi”, vertelt hotelgast Mike Verweij aan het AD. Zijn vrouw heeft de koning zelfs nog kunnen feliciteren voor zijn verjaardag.

En ook directeur Cox was te spreken over hoe gewoon de koning is gebleven. Zo heeft hij dinsdagavond nog een drankje met de koning gedronken, die zeer belangstellend was en vroeg hoe ze in Limburg de coronatijd hadden doorstaan. Volgens Cox leek de koning zich helemaal thuis te voelen in het hotel en maakte hij een erg ontspannen indruk.

Bron | Telegraaf, AD

Maryse De BruijneBrunopress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden