Margriet logo
null Beeld Getty Images/RooM RF
Beeld Getty Images/RooM RF

Zo gaan jullie dit jaar Sinterklaas en Kerst vieren

De feestdagen zien er door het coronavirus dit jaar anders uit. Wat de regels rondom Kerst en Oud en Nieuw precies worden, dat blijft nog even gissen. Premier Rutte liet dinsdag in de persconferentie wel alvast weten dat op Sinterklaasavond de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn. We zullen dit jaar dus iets creatiever moeten zijn met de feestdagen.

Op onze Facebookpagina vroegen we alvast naar jullie plannen voor Sinterklaas en Kerst. Cadeautjes via de post, een kerstdiner via Zoom of een keertje overslaan? Dit vonden jullie.

Zo vieren jullie Sinterklaas en Kerst

Weet jij nog niet hoe je de feestdagen dit jaar zult vieren? Misschien geven de plannen van Margriet-lezeressen op Facebook je dan wel inspiratie. Zo laat Yvonne Wiersma Wering weten lootjes te trekken voor een cadeau en gedicht, en deze rond te brengen naar de familie. Vervolgens vieren ze het ieder samen met het eigen gezin en de rest van de familie via videobellen. Elk met wat lekkers natuurlijk.

Ook Desiree Doemges-Feller viert het dit jaar gezellig thuis. Elize Jax schrijft dat ze Sinterklaas dit jaar met het gezin plus opa en oma viert, Kerst met de schoonfamilie in een vakantiepark en dat ze met Oud en Nieuw lekker thuisblijft.

Andere lezeressen slaan het dit jaar een keertje over of wachten nog even af wat de regels rondom Kerst gaan worden voordat ze plannen maken. In ieder geval zal het dit jaar een stuk rustiger verlopen dan we gewend zijn. ‘Valt er wat te vieren met al die regels?’, reageert ook Carla Peters op het bericht.

Voor Nicole Wanten kan het niet snel genoeg 2021 zijn. Zij laat weten na drie herniaoperaties haar kinderen en kleinkinderen al negen weken niet te hebben gezien. ‘Door de coronaregels zit vieren er niet in, de eerste keer in al die jaren dat wij zonder hen de Kerst doorbrengen’, zo schrijft ze.

Lees ook: OMT geeft advies voor de feestdagen: ‘Vier kerst met maximaal zes mensen’

Toch met het hele gezin

Hoewel premier Rutte inmiddels heeft laten weten dat de coronamaatregelen met Sinterklaas nog steeds van kracht zijn, wat betekent dat er slechts drie gasten op bezoek mogen komen en de regels voor de feestdagen nog niet duidelijk zijn, zijn er ook reacties op Facebook van mensen die de feestdagen alsnog met de hele familie doorbrengen en Kerst ook dit jaar hetzelfde vieren als alle andere jaren.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty Images

null Beeld

Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft Margriet het initiatief Margriet Belbuddy’s in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandan t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 zitten onze Margriet Belbuddy’s voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Maryse de BruijneGetty Images/RooM RF

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden