Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zó gaan je favoriete bh’s langer mee

bh-waslijn.jpg

Heb jij ook een lade vol met bh’s, maar grijp je toch vaak weer naar dezelfde? Grote kans dat ze na verloop van tijd versleten zijn.

Lingeriewinkel Hunkemöller raadt aan om steeds drie of vier modellen af te wisselen. Je beha gaat veel minder lang mee als je hem dagelijks draagt. Volgens de bekende lingeriewinkel heeft je bh tijd nodig om weer te ‘herstellen’. De bekende lingeriezaak heeft daarnaast nog een paar andere trucs waardoor we onze lievelings bh’s langer kunnen dragen:

1. Was met de hand

Hoe vaak je een bh moet wassen, hangt af van het aantal keren dat je hem gedragen hebt. Gemiddeld moet een bh na vier keer dragen gewassen worden. Wanneer je meer zweet, bijvoorbeeld tijdens het sporten, kun je je (sport) bh’s het beste na twee keer wassen. Was je bh’s bij voorkeur met de hand. Hierdoor blijft de elasticiteit van de beha zoveel mogelijk intact. Wil je hem toch liever in de wasmachine stoppen? Gebruik dan een waszakje om te voorkomen dat je wasmachine stuk gaat wanneer de beugel per ongeluk los schiet en gebruik een gematigd wasprogramma.

2. Hang ze aan de lijn

Stop je beha nooit in de droger! Je beha kan namelijk niet tegen zulke hoge temperaturen. Wil je je favoriete exemplaar extra lang blijven gebruiken? Hang hem dan even aan de lijn. Het kost wat meer tijd, maar je zult zien dat je bustehouder een stuk langer mee gaat!

3. Niet vouwen

Ook de manier waarop je je lingerie bewaart, heeft veel invloed op de levensduur. Frommel ze niet snel achter in de la, maar breng ze eerst in model en leg ze dan plat (dus niet dubbel gevouwen) in je (lade)kast. Wil je écht zuinig met je bh’s om gaan, dan kun je op verschillende plekken speciale opbergboxen voor je bh’s krijgen.

4. Losse stand

Sta je op het punt om een nieuwe bh te kopen? Gebruik dan de meest ruime stand als pasmaat. Elke bh gaat na verloop van tijd namelijk wat losser zitten. Is je bh dus een beetje uitgerekt, dan kun je hem altijd nog een tandje strakker zetten voordat je hem moet weggooien.

Bron| Hunkemöller
Beeld| iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant