Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zo ga je voordelig op vakantie

vakantie.jpg

Nog geen vakantie geboekt? 
Met deze tips wacht je een heerlijke zomer, zonder dat je veel geld hoeft te besteden. En de voorpret… die kost ook helemaal niks.

Lastminute

Lastminute vakanties zijn allang niet meer zo goedkoop. Vroeg boeken is de oplossing. Zo heb je ook meteen tijd genoeg om vooraf te speuren naar de leukste (en meest betaalbare) bezienswaardigheden van je vakantiebestemming.

Handbagage

Zoek vliegreizen uit waarbij je alleen handbagage mee hoeft te nemen.

Tegenprestatie

Heb je een kennis aan de andere kant van het land of zelfs in het buitenland?
Wie weet kun je daar in ruil voor klusjes of een andere tegenprestatie vertoeven.

Ruilen

Huizenruil? Velen gingen je voor. Of het nou gaat om een korte of langere vakantie, kijk op: huizenruil.com/nl, travelhomeexchange.com of stay4free.com.

Oppassen

Voor wie zijn sleutels niet aan een vreemde durft te geven: er zijn mogelijkheden genoeg om op te passen op een huis (soms met dieren) als de bewoners op vakantie zijn. Het kan via sites als holidaylink.com of mindmyhouse.com.

Samen

Als je met meerdere gezinnen op vakantie gaat, kun je in landen als Zweden en Denemarken tegen redelijke prijzen zeer grote huizen huren.

Meerijden

Carpoolen is een gemakkelijke manier om mensen te vinden met wie je kunt meerijden (of andersom) richting je vakantiebestemming en de benzinekosten te splitten. Kijk eens op meerijden.nu of carpooldate.nl.

Tekst: Britt Sijtsma

Ook interessant