Queen Elizabeth Beeld WireImage
Beeld WireImage

Zo at Queen Elizabeth haar roerei het liefst

Een Australische chef-kok heeft het favoriete roerei recept van voormalig koningin Elizabeth II gedeeld. Opvallend: het recept bevat twee ‘ongewone’ ingrediënten.

Lee Holmes, een holistische chef-kok en de oprichter van Supercharged Food, is momenteel in het Verenigd Koninkrijk om tijd door te brengen met rouwenden na het overlijden van Queen Elizabeth op 8 september op 96-jarige leeftijd.

Favoriete roerei van Elizabeth

Op haar website deelt de chef-kok het recept van het favoriete eiergerecht van de voormalig koningin. Daar schrijft ze: “Enkele jaren geleden had een van mijn lieve vriendin het geluk om voor de koningin te koken en ze deelde een recept voor haar favoriete roerei met mij.”

“Mevrouw vond het heerlijk om de dag af en toe te beginnen met een eiwitrijk ontbijt en deze eieren waren afgestemd op de manier waarop ze ze bijzonder lekker vond.” Holmes legt uit dat de koningin dol was op het eten van voedsel van eigen bodem en producten dat lokaal in haar gebied werd geproduceerd. “Ze was ook een fan van eten met de seizoenen. Dat is mijn soort dame,” vertelt de chef-kok.

Recept

Het favoriete roerei gerecht van Elizabeth bevat twee ongebruikelijke ingrediënten, namelijk nootmuskaat en citroenschil. Ben je benieuwd geworden en wil je het zelf ook graag maken? Hieronder lees je welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je het beste te werk kunt gaan.

Ingrediënten voor twee personen

  • 3 biologische eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel fijne geraspte citroenschil
  • Een snufje gemalen nootmuskaat
  • Vers gekraakte zwarte peper
  • Zout naar eigen hoeveelheid
  • Eventueel gesnipperde bieslook om het gerecht net die extra touch te geven.

Zo maak je het roerei

Klop de eieren en melk in een kom tot alles goed gemengd is. Voeg zout naar smaak toe. Verhit de boter in een kleine koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Voeg de eieren toe, draai het vuur laag en beweeg ze langzaam met een spatel door de pan zodat ze niet aan de bodem blijven plakken.

Voeg net voordat ze beginnen te stollen de citroenschil, nootmuskaat en eventueel extra zout toe en roer. Et voilà: proeven maar!

Bron | Dailymail

Sanne van De WeteringWireImage

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden