null Beeld

Zijn bepaalde kleuren vaak aanwezig in je dromen? Dít betekenen ze

Valt het jou op dat in jouw dromen regelmatig een bepaalde kleur de boventoon voert? Misschien heeft je droom zelf een blauwe gloed, of kom je vaak rode objecten tegen… Volgens droomexpert Anna-Karin Björklund kunnen deze kleuren je iets vertellen.

Iedere kleur heeft namelijk zijn eigen betekenis.

Betekenissen in dromen

“Dromen zijn enorm persoonlijk, dus veel elementen in dromen hebben een betekenis die iets over jou zegt”, vertelt Björklund aan MindBodyGreen. “Maar er zijn ook een aantal veelvoorkomende symbolen die een universele, spirituele betekenis met zich meedragen.”

Kleuren zijn volgens haar één van die symbolen die wereldwijd hetzelfde uitdragen. Dit komt volgens haar omdat de zeven kleuren van de regenboog verbonden zijn met de zeven chakra’s: energiepunten van het lichaam. Over de hele wereld worden deze op dezelfde manier gebruikt.

Kleuren in je dromen

Kleuren die in je droom voorkomen zijn daarom te koppelen aan een bepaalde chakra én een betekenis. Als het jou opvalt dat er in je droom regelmatig een bepaalde kleur terugkomt, dan kan het zijn dat je onderbewuste je iets probeert te vertellen. Volgens Björklund staan de kleuren in je dromen voor de volgende boodschap:

  • Rood: je voelt je veilig, beschermd en thuis in je omgeving.
  • Oranje: je voelt je creatief en geïnspireerd.
  • Geel: je voelt je zelfverzekerd en krachtig.
  • Groen: je voelt je geliefd en hebt ook lief.
  • Lichtblauw: je stelt je open voor de waarheid en spreekt deze makkelijk uit.
  • Donkerblauw: je kunt objectief naar dingen kijken en vertrouwt erop dat alles goedkomt.
  • Paars: je voelt een spirituele verbinding met een hogere macht.

Belangrijke informatie

Of je nu spiritueel ingesteld bent of niet, je kunt altijd wat belangrijke informatie uit dit lijstje halen. Als dingen in een bepaalde kleur bijvoorbeeld vaak onbereikbaar zijn in jouw droom, kan dat je namelijk ook iets vertellen. Ben je op zoek naar iets geels of ontglippen gele dingen je in je droom? Dan mis je misschien creativiteit of inspiratie in je leven.

Alle kleuren van de regenboog

Volgens de droomexpert is het ook mogelijk dat álle kleuren terugkomen in je droom, in de vorm van een regenboog. Als dit gebeurt mag je je handjes dichtknijpen: dit betekent namelijk dat je je op het juiste pad bevindt in het leven en goede keuzes maakt. Of je er nu in gelooft of niet, dat is toch altijd fijn om te horen. Als je moeite hebt met je dromen onthouden, dan kunnen deze tips je misschien helpen.

Bron | Mindbodygreen.com

Beeld | Getty Images

null Beeld

Margriet 28 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week de natuur in: unieke kampeeradresjes, eetbare planten, de beste apps voor in de natuur en meer. Maar ook: verhuizen van de stad naar een dorp, een interview met Sigrid Kaag, terug naar het oude normaal en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden