Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

3 x zelfgemaakte cadeautjes

cadeautjes.png

Wil je geld besparen of iets bijzonders geven? Ga dan creatief aan de slag met deze ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes.

Potjes met rozensuiker

potjesWat heb je nodig?
Lege potjes inclusief deksel – dekkende glasverf/lak (Pipoos) – schilderstape – suiker – gedroogde rozenknopjes of lavendelknopjes (Dille & Kamille) – houten lepels (De Opkikker) – stempels (Hema) – lintjes

Zo maak je het! 
Plak de postjes af met schilderstape. beschilder de bovenkant en de deksels met dekkende glasverf. Doe dat in meerdere lagen. Meng de suiker met de blaadjes van de rozen – of lavandelknopjes. Vul de potjes en sluit goed af met de deksel. Bestempel de lepels en strik ze met lint om de potjes. Hoe langer de suiker in het potje zit, hoe meer deze gaat geuren. Ook lekker over aardbeien.

Notitieblokje met sierlijk randje

gehaakte-agendaWat heb je nodig?
Blanco notitieboekje (Ikea) – haaknaald  nr. 4 – haakkatoen (Phil Coton 4, Phildar) – gaatjestang of perforator

Zo maak je het!
Boor gaatjes langs de rand van de kaft, ca. 1 cm vanaf de rand en met 2 cm tussenruimte. Maak een lus aan de haaknaald, steek de haaknaald door het eerste gaatje en haak drie lossen en maak de vierde losse weer in het volgende gaatje. Haak zo een randje van lossen langs de hele kaft die vast komt te zitten door in elk gaatje een losse te haken. Na de laatste losse in het laatste gaatje draai je het haakwerk om en haak je een vaste in de lus, drie stokjes, en sluit je af met een vaste. Zo ontstaat er een boogje tussen alle gaatjes. Ook de achterkaft versier je op deze manier.

 

Winterse vaasjes

Wat heb je nodig?
Mouwen van oude gebeide truien en vesten – naaigaren – naaimachine – glazen potjes of vaasjeswollenvaasjes

Zo maak je het!
Keer de mouwen binnenstebuiten. Zet ze om het glazen potje of vaasje met de boord aan de bovenkant. Speld de mouw af zodat deze passend is voor het vaasje (als dat nodig is). Haal het glas eruit. Knip de naden en de onderkant bij. Stik de mouw dicht en werk de onderkant af met een zigzagsteek. Draai de mouw om en plaats het glazen potje of vaasje erin.

 

Ook interessant