Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zelf witte Nutella maken? Het kan met slechts vier ingrediënten

zelf-witte-nutella-maken-het-kan-met-slechts-vier-ingredienten.jpg

Nutella op zich is natuurlijk al een grote traktatie, maar voor de mensen die gek zijn op witte chocolade is het natuurlijk éxtra leuk om ook eens een keer een witte Nutella te kunnen proeven. Wist je dat je eigenlijk heel gemakkelijk zelf witte Nutella kunt maken?

Wij leggen je hier uit hoe je dat kunt doen.

Benodigdheden witte Nutella

  • 200 gram witte chocolade
  • 187,5 gram chocolademousse
  • 100 gram plantaardige olie
  • 35 gram hazelnootboter

Lees ook: Gek op karamel-zeezout? Dan wil je dít heerlijke recept voor chocolademelk uitproberen

Zó ga je te werk

Mix eerst de witte chocolade (grove stukken) met de chocolademousse en de plantaardige olie in de mixer. Wacht net zo lang totdat er een romig mengsel ontstaat. Voeg vervolgens de hazelnootboter toe en mix het goedje nog een keer goed door elkaar. Deze stap is heel belangrijk, want zonder de hazelnootboter zal de chocoladepasta niet naar echte Nutella smaken. Sla deze stap dus vooral niet over!

Giet vervolgens het chocolademengsel in een glazen pot en laat dit een paar uur afkoelen totdat het stevig genoeg is om uit te smeren. Doe het lekker op je brood, op een pannenkoek of dip een banaan er in! Hieronder kun je het heerlijke resultaat zien:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flaironline
Beeld | iStock

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant