Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Geen fan van zuivel? Zó kun je zelf kokosslagroom maken

geen-fan-van-zuivel-zo-kun-je-zelf-kokosslagroom-maken.jpg

Een toefje slagroom maakt alles nét even lekkerder, toch? Maar wist je dat als je liever geen zuivel eet of er een allergie voor hebt, je heel gemakkelijk je eigen zuivelvrije slagroom kunt maken? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een blik kokosmelk.

Dit recept is afkomstig van patissier Rudolph van Veen, die natuurlijk als geen ander weet hoe je lekkere slagroom kunt maken.

Eerst nachtje in koelkast

Voor mensen die geen zuivel eten, zijn er tegenwoordig genoeg zuivelvrije slagrooms in de supermarkt te vinden. Maar waarom zou je een kant-en-klare slagroom halen, als je ook gewoon thuis heerlijke slagroom kunt maken? Het enige wat je nodig hebt is een blik kokosmelk die je minimaal 12 uur van tevoren in de koelkast zet. Je zet het blik dus de nacht vóórdat je aan de slag wilt gaan in de koelkast. Deze stap is belangrijk omdat de kou ervoor zorgt dat de kokosmelk zich in twee delen splitst, namelijk kokoswater en kokoscrème. De kokoscrème drijft naar boven en kun je er makkelijk vanaf scheppen.

Zó ga je te werk

Vervolgens kun je deze kokoscrème, dus het vet van de kokosmelk, opkloppen tot heerlijke kokosslagroom. “Het smaakt natuurlijk naar kokos, maar het heeft dezelfde luchtige textuur als slagroom,” zo legt van Veen uit. “Je kun de crème het beste nog even in de vriezer zetten want je kunt het alleen opkloppen wanneer het ijskoud is. Gebruik voor het kloppen dan ook een koude kom en zet de mixer op de hoogste stand.” Lukt het je niet meteen om de kokosslagroom stijf te krijgen? Geef dan niet te snel op: kokosslagroom heeft namelijk wat meer tijd nodig om stijf te worden.

Geen garde of mixer in huis?

Het maakt trouwens niet uit als je geen garde of mixer in huis hebt. In dit artikel leggen we je namelijk uit hoe je ook op een andere manier je slagroom lekker kunt opkloppen. Handig, toch?!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | 24Kitchen
Beeld | iStock

Ook interessant