Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Grappig: dít zeggen je tenen over je persoonlijkheid

tenen-persoonlijkheid-margriet.jpg

Zit je je thuis te vervelen? Dan is het misschien leuk om even je voeten te inspecteren. De stand en vorm van je tenen, zou namelijk iets over je persoonlijkheid, gedrag, emoties en levenshouding kunnen zeggen.

Of je lange of korte tenen hebt, is erfelijk bepaald. Maar naarmate je ouder wordt, kan de stand van je tenen door invloeden van buitenaf veranderen. En volgens sommige ‘tenenlezers’ komt dit niet alleen door het dragen van te krappe schoenen. Ook veranderingen in je karakter en belangrijke persoonlijkheidstrekken zouden hier invloed op hebben.

Vorm van je tenen

Zijn jouw tenen bijvoorbeeld rond van vorm? Dan valt jouw persoonlijkheid te omschrijven als tactisch en vriendelijk. Zijn de uiteinden meer hoekig van vorm? Dan duidt dat op een directe persoonlijkheid. Mensen die over het algemeen eerst de kat uit de boom kijken, hebben overwegend veel ruimte tussen hun tenen. Bij spontane mensen staan ze dichter op elkaar.

Daarnaast zijn alle tenen verbonden aan een bepaalde eigenschap. Een grote stevige teen geeft aan dat de betreffende eigenschappen die gekoppeld zijn aan die teen sterk aanwezig zijn bij die persoon. Benieuwd wat dit bij jou is? Dit zeggen de afzonderlijke tenen over jouw persoonlijkheid:

Invloed van je grote teen op je persoonlijkheid

De grote teen staat voor communicatie. Zo is je linkervoet gelinkt aan denkvermogen en positiviteit. De grote teen aan de linkervoet geeft aan hoe je met je gevoel en verdriet naar buiten treedt. Is je grote teen niet de langste? Dan is dit een teken dat je heel chaotisch bent. Wanneer je een grote grote teen hebt, wijst dit op een sterk verbaal vermogen.

De tweede teen

Heb je een lange tweede teen? Dan wil dat zeggen dat je een ambitieuze persoonlijkheid hebt. Als de grote teen en de tweede teen een eindje van elkaar afstaan dan vind je het moeilijk om direct op dingen te reageren.

Middelste teen

Creatieve mensen hebben over het algemeen grote middelste tenen. Ze handelen op intuïtie en hebben een enorme daadkracht.

De vierde teen

Hoe goed kun jij de controle loslaten? Dat wordt zichtbaar in je één na laatste teen van je rechtervoet. De vierde teen aan de linkervoet staat voor liefde.

De kleine teen

De kleine teen aan je rechtervoet geeft aan hoe je met angst en onzekerheid omgaat. Zit hij iets verborgen achter je andere tenen? Dan wijst dat er op dat je niet snel het achterste van je tong laat zien. Maar hoe rechter je kleine teen van de linkervoet is, hoe meer vertrouwen je hebt in de toekomst, want deze teen staat voor optimisme.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron| info.nu
Beeld| iStock

Ook interessant