Margriet logo
AALSMEER - Kandidaat Margriet Eshuijs voorafgaand aan de Nationale IQ Test van BNN. ANP KIPPA ROBERT VOS Beeld ANP /  ANP Kippa
Beeld ANP / ANP Kippa

Zangeres Margriet Eshuijs op 70-jarige leeftijd overleden

Zangeres Margriet Eshuijs is op 29 december overleden op 70-jarige leeftijd. Dat maakte haar partner Maarten Peters bekend aan het ANP. Eshuijs was al enige tijd ernstig ziek. De uitvaart van Eshuijs zal in besloten kring plaatsvinden.

De zangcarrière van Eshuijs begon in 1972 met de oprichting van de popgroep Lucifer. In 1974 brak de formatie door met het nummer House for Sale. Daarmee staat Lucifer op 1519 in de Top 2000. Andere hits zijn Black Pearl en Scarlet Lady.

Meerdere prijzen

In 1986 besloot Eshuijs zich toe te leggen op solo-optredens en gaf zij les op het conservatorium. Wel speelde zij nog in de Nijmeegse band The Dream, van haar partner Peters. Voor haar werk ontving Eshuijs meerdere prijzen, waaronder drie Edisons voor de nummers On The Move Again en Black Pearl en het album Right on Time.

Gouden Harp

Een andere grote hit van de zangeres is Sometimes. Dit nummer verschijnt in 1991 en wordt een redelijk succes en levert Margriet een Gouden Harp op. The Wee Small Hours verschijnt in 1993 en Shadow Dancing in 1996. In 1998 bracht Eshuijs de live cd Step into the light uit en in datzelfde jaar werd ze geridderd in de Orde van Oranje Nassau voor haar verdiensten in de Nederlandse popmuziek. In 2001 kwam de cd Time uit een uniek concept album met als thema ‘tijd‘.

Alpe d’huZes-evenement

Eshuijs zette zich samen met haar partner in voor het lot van kankerpatiënten en hun naasten. Dat deden zij in het bijzonder door muziek te verzorgen rondom het jaarlijkse Alpe d’HuZes-evenement.

Henny Huisman

Presentator Henny Huisman (71) is erg geschrokken van het overlijden van zangeres Margriet Eshuijs. Dat laat de presentator weten aan het ANP weten. Henny en Margriet hebben in het verleden veel muziek samen gemaakt. Zo speelde Henny de drums in de band Lucifer, waar Margriet zangeres van was.

Henny laat weten dat Margriet ‘een lieve, sociale en zeer muzikale vrouw was’ en dat zij ‘veel te vroeg is heengegaan’. “Ik ben even stuk,” aldus de presentator.

Bron | ANP

Sanne van de WeteringANP / ANP Kippa

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden