Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Déze work-out duurt slechts vier minuten maar is super effectief

herkenbaar-de-zes-meest-voorkomende-smoezen-om-niet-te-sporten.jpg

Zou jij graag wat kilo’s willen kwijtraken, maar heb je geen zin om elke dag te moeten hardlopen of een uur in de sportschool te hangen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Er bestaat namelijk een work-out die hartstikke kort duurt maar wel héél effectief is.

En het fijne is: je kunt de work-out gewoon thuis doen.

Wat is de Tabata work-out?

Het gaat om ‘Tabata’, wat een bepaald type intervaltraining is dat is uitgevonden door de Japanse onderzoeker Izumi Tabata. Het fijne aan deze work-out is dat je het gewoon lekker binnen kunt doen en dat je er niet heel veel tijd aan kwijt bent. Bij Tabata draait het er namelijk om dat je een bepaalde oefening twintig seconden volhoudt en daarna tien seconden rust neemt. Dit herhaal je acht keer achter elkaar, wat betekent dat je dus in totaal vier minuten bezig bent.

Lees ook: Calorieën verbranden zonder te sporten? Laat je masseren

Effectiever dan wandelen

Als je het écht goed wil aanpakken, kun je de work-out natuurlijk het beste iets langer dan vier minuten doen. Je zou het bijvoorbeeld twintig minuten kunnen doen. Uit onderzoek van de American Council on Exercise is namelijk gebleken dat je bij een Tabata work-out van twintig minuten gemiddeld vijftien calorieën per minuut verbrandt, waar dat bij lopen slechts tien is. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk vol te houden én kun je zelf kiezen welke oefening je tijdens de work-out doet. Zo kun je bijvoorbeeld voor push-ups, squats of korte sprintjes gaan. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar twintig seconden volhoudt, tien minuten rust neemt en het vervolgens achter keer achter elkaar doet.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Goedgevoel.be
Beeld | iStock

Ook interessant