Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Waarom je kleren met zweetvlekken beter niet in de droger kunt doen

zweetvlekken-wasmachine-droger-margriet.jpg

Heb je geel of wittig uitgeslagen zweetvlekken op je kleren? Gooi de kleding niet direct weg, want je kunt zeker nog het een en ander aan die plekken doen. Als je dat T-shirt, overhemd of truitje maar niet in de droger gooit…

Voordat we beginnen met tips over hoe je dit soort plekken aanpakt, eerst dus even dit advies. Houd kleding met zweetvlekken vlak nadat het is gebeurd vooral ver van de droger!

Aan de lucht drogen

Waarom? Door de hitte van de droger kunnen de vlekken zich juist hardnekkig gaan hechten. En zo kom je nooit meer van die vervelende plekken af. Nee, je kunt de gewassen kleren beter aan een wasrek hangen en aan de lucht laten drogen. Stop het kledingstuk pas in de droger als je er zeker van bent dat de zweetvlek eruit is.

Azijn en geduld

Voordat je aan het hele wassen begint, nog wat tips. Dep allereerst wat azijn op de zweetvlekken. Doe er vervolgens vlekkenverwijderaar op. Was het kledingstuk daarna op de heetste stand die de stof aankan – je wilt natuurlijk niet dat je blouse of shirt gaat krimpen. Bij witte kleren kun je er ook een beetje bleek bij doen. Zijn de zweetvlekken er na die eerste wasbeurt en behandeling nog niet uit? Probeer het dan nog eens op dezelfde manier. De aanhouder wint!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief. 

Bron | goodhousekeeping.com
Beeld | iStock

Ook interessant