Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zonnebrandvlekken in je kleding? Zo krijg je ze eruit

zonnen.jpg

Als je een klodder zonnebrandcréme op je kleding morst, kan dat zorgen voor vervelende vlekken en verkleuringen die moeilijk uitwasbaar zijn. Dit kun je doen om zonnebrandvlekken te verwijderen.

Vlekken en verkleuringen door zonnebrandcrémes

Zonnebrandcrémes of –lotions kunnen soms zorgen voor vlekken of verkleuringen op je kleding. Bij een verse vlek, dus als je net die klodder morst, doe je er volgens de site MonStyle goed aan om de klodder met een lepeltje weg te halen. Op de vlek die in je broek zit, strooi je vervolgens wat bakpoeder. Na ongeveer een halve minuut schud je het poeder eraf en kun je de achtergebleven vlek behandelen.

Gebruik bijvoorbeeld een van de onderstaande manieren:
Volgens de hierbovengenoemde site kun je de vlek ook verwijderen door het gebruik van groene zeep of vloeibaar vaatwasmiddel. Laat het kledingstuk eerst even weken in een sopje van heet water en één van deze twee middeltjes en borstel er daarna voorzichtig de vlek mee. Vervolgens kun je het kledingstuk wassen zoals je altijd doet en… weg is de vlek.

Dit kun je er tegen doen:
Huishoudexpert Zamarra Kok geeft aan vrouw.nl trouwens de tip om dan wasbenzine te gebruiken in de strijd tegen deze vlekken. Dep de vlek hiermee en was de kleding daarna meteen in de wasmachine. Extra tip: als de zonnebrand een zelfbruinend middel bevat, heb je meer aan een speciaal vlekkenmiddel, zoals een middel voor ’vocht, planten en inkt’ (bijvoorbeeld van Dr Beckmann vlekkenduivel, HG, Citin). Volgens haar is dat wat fabrikanten van zonnebrandmiddelen aanraden als vlekkenverwijderaar.

Check trouwens altijd eerst even het symbolen op het waslabel.

Wat is jouw tip?

 Bron: Vrouw.nl, monstyle.nl

Handig:

Zo krijg je gele zweetvlekken uit witte shirts
Geel hoofdkussen? Zo krijg je het weer wit
6x wat je nooit in de droger moet doen

Ook interessant