Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zonnebloemen in huis? Dit wist je vast nog niet!

zonnebloem.jpg

Staan ze weer bij je in huis te pronken? Wat zijn zonnebloemen toch mooi! Dit wist je vast nog niet over deze zomerse bloem.

Iedereen kent de gele zonnebloem met het bruine hart, maar weinig mensen weten dat de zonnebloem ook verkrijgbaar is in andere kleuren. Namelijk in oranje, bruin, crème en donkerrood!

  • De langste zonnebloem ooit gemeten was maar liefst 9,17 meter. Dat is ongeveer even hoog als een flatgebouw van drie verdiepingen.
  • Niet alleen de Provence in Frankrijk staat bekend om zijn grote velden met prachtige zonnebloemen, maar ook Toscane! Dit is bij uitstek de plek om de zonnebloemen in de ongerepte natuur te kunnen aanschouwen.
  • In Nederland werden vorig jaar meer dan 50 miljoen (!) zonnebloemen verkocht. Het grootste deel van de zonnebloemproductie vindt ondanks de enorme velden in het buitenland in ons eigen landje plaats (42 miljoen stuks).
  • De zonnebloem is niet alleen mooi om naar te kijken, in sommige landen worden de jonge zonnebloemknoppen, net als artisjokken, gestoomd en gegeten. Zonnebloemen als superfood!

Bron en beeld | Mooiwatbloemendoen.nl

Lees ook:

Creatief met groen: deze bloempotjes zijn gemaakt van plastic afval
Snurker in huis? Zet deze plant op je nachtkastje 
Waarom je een schepje suiker bij pioenrozen moet doen

Bekijk ook:

Groenstylist Romeo maakt een mooie creatie met zonnebloemen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

 

Ook interessant