Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Deze zomer een tuin vol bloemen, vlinders én bijtjes? Vraag een gratis zakje bloemenzaad aan!

bee-on-flower.jpg

– In samenwerking met Pluk –

Wie wil het nou niet: een tuin vol bloeiende bloemen en bezige bijtjes? Als je nu dit zakje zaad aanvraagt, ben jij straks ook een trotse bezitter van zo’n tuin. Mooi meegenomen: je helpt er de bijen mee. En dat is hard nodig.

Dit is waarom we bijen echt nodig hebben

Wist je dat bijen van onschatbare waarde zijn om groene natuur en gezond voedsel te behouden? Maar liefst acht van de tien gewassen wordt namelijk bevrucht door bijen en insecten. Met hun pootjes brengen ze stuifmeel van de ene bloem naar de andere en zorgen zo voor de bestuiving die deze nodig hebben om te groeien en bloeien. Al deze gewassen (denk aan groente, fruitbomen, bloemen en planten) zouden dus niet die heerlijke appels, peren, tomaten of uien geven als deze diertjes hun werk niet kunnen doen.

Helaas is de bijensterfte in Nederland het hoogst van heel Europa. Een van de belangrijkste oorzaken daarvan is het tekort aan voedsel, aan bloemen en planten. Gelukkig kun je ze daarbij een handje helpen!

Wist je dat een bij ongeveer 3 kilo nectar moet verzamelen om 1 kilo honing te kunnen  produceren?

Zo vraag je een gratis zakje bloemenzaad aan

Met het gratis zakje bijenzaad, een initiatief van Pluk, maak je van jouw tuin of balkon een bijvriendelijke bloemenzee. Door te zaaien lever je dus een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bijen. Er gingen je al heel wat enthousiaste ‘meedoeners’ voor!

Zo vraag je het aan: via Pluk.nl, een online platform voor goede deals voor allerlei producten en uitjes die ook nog eens heel duurzaam zijn, kun je je adresgegevens achterlaten waarna je het zakje met gratis bijenzaad thuis toegestuurd krijgt. Hierin zit Tübingermengsel, een beproefd bijen- en vlindermengsel, geschikt voor tuin of akkerrand. Het mengsel bestaat uit zaadjes van onder andere: juffertje in het groen, goudsbloem, korenbloem, malva, komkommerkruid, dille, cosmea en zonnebloem. Een echte bijenverleider!

Zo zaai je het: je kunt het rechtstreeks zaaien van april tot in juni. Daarbij is het trouwens slim om het bloemenmengsel oppervlakkig, breedwerpig of ondiep op rijtjes in te zaaien op onbewerkte en onkruidvrije grond. Als je zaadjes namelijk zou zaaien op begroeide grond of gras, is de kans groot dat deze niet opkomen. Druk na het zaaien de grond nog even aan en geef ze water of wacht op een buitje.

Leuke tip: als je het zakje aanvraagt op Pluk.nl en je daarbij direct aanmeldt voor de nieuwsbrief, maak je ook kans op een mooi moestuinpakket.

Pst. Bang voor bijen? Niet nodig. Bijen komen niet op zoetigheid en mensen af, dat zijn met name wespen. Bijen zijn vooral ontzettend nuttig en nodig voor voor onze omgeving!

Ook interessant