Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zo eenvoudig verwijder je aanslag van je terrastegels

terrastegels-schoonmaken.jpg

Nu de temperaturen langzaam stijgen, kunnen we eindelijk weer wat vaker in onze tuin zitten. Maar voordat je al het tuinmeubilair buiten gaat zetten, is het slim om eerst nog even je terrastegels aan te pakken.

De kans is namelijk groot dat er een groene aanslag op je tegels zit, veroorzaakt door algen en mos. Hoog tijd dus voor een grote tuinschoonmaak!

Geen hogedrukreiniger

Hoewel het heel verleidelijk is om meteen met een hogedrukspuit aan de slag te gaan, kun je dat beter niet doen. De bestrating heeft daar namelijk flink onder te lijden. De toplaag wordt poreuzer, er kunnen witte kringen ontstaan en het oppervlak kan ruwer worden, waardoor je volgend jaar alleen maar meer mos en vuil op je tegels krijgt.

Zo ga je te werk

Je kunt dan ook beter zelf aan de slag met een eigen schoonmaakmiddeltje, gemaakt van heet water en een beetje groene zeep. Los wat groene zeep op in een emmer heet water, maar zorg ervoor dat je niet teveel zeep gebruikt. Gooi de emmer vervolgens leeg over je tegels en verdeel alles met een bezem over het terras. Laat het middeltje intrekken en schrob vervolgens alles schoon.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Excluton
Foto | iStock

Ook interessant