Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zo verkoop je snel je huis

huis-verkopen.jpg

Niks mis met de verse appeltaart-klassieker om kijkers te verleiden. Maar voor wat Hogere Verkoopkunde klopten we aan voor advies bij Elisah Jacobs, eigenaar van woonblog interiorjunkie.com, die echt van goeden huize komt op dit gebied.

Dit zijn de do’s & don’ts volgens Elisah (31).
1. “Maak het lekker ruimtelijk binnen. Een bloemetje oogt hartstikke gezellig, maar houd het bij één vaas en zet geen enorme bos neer. Te veel accessoires laten je huis kleiner lijken.”

2. “Toen mijn eigen huis onlangs te koop stond, legde ik de krabpaal en het mandje van mijn kat voor elke bezichtiging in de auto en verhuisde ik de kattenbak naar het balkon. Jij vindt je kat vanzelfsprekend het allerleukste dier van de hele wereld, maar misschien houden je kijkers niet van katten of zijn ze zelfs allergisch.”

3. “Vergeet je tandenborstel niet! En dan bedoel ik: vergeet ’m niet weg te halen. Ik ben tijdens mijn zoektocht naar een nieuw huis in heel wat badkamers geweest. Als ik daar dan een bataljon tandenborstels zie staan, geeft me dat toch het ongemakkelijke gevoel dat ik stiekem in het huis van iemand anders aan het gluren ben.”

4. “Zet een muziekje op. Niet te hard, maar zachtjes op de achtergrond. Zo creëer je een gezellige, warme sfeer, waardoor kijkers zich sneller op hun gemak voelen.”

5. “Een huis vol gebruiksvoorwerpen en prullen kan afschrikken. Maar voorkom ook dat het té strak wordt. Als je al bent verhuisd, oogt je huis misschien een beetje kaal. Schaf dan voor de huiselijkheid wat potjes met planten, kussens en een mooie plaid aan. Desnoods laat je de kaartjes eraan zitten, zodat je ze later weer kunt terugbrengen.”

6. “Bedenk wat de aantrekkelijkste kant van jullie huis is: het grote, zonnige dakterras, die mooie bakstenen muur in de woonkamer of toch dat aluminium kookeiland? Zorg dat de foto daarvan als eerste verschijnt op Funda, zodat mensen worden getriggerd om door te klikken naar de rest. Je onderscheidt je daarmee van al die andere aanbieders op internet.”

7. “We denken tegenwoordig dat we allemaal geweldig kunnen fotograferen, omdat je elk kiekje dat je met je smartphone maakt kunt opleuken met een filtertje. Toch is er écht een groot kwaliteitsverschil tussen de foto’s die je zelf maakt en die van een professionele fotograaf. Wil je je huis echt goed laten uitkomen, huur dan een uurtje een professional in.”

auteur: fleur baxmeier

Dit komt uit de Margriet Living-special. Wil je meer weten en meer tips lezen? Bestel het magazine via Tijdschrift365.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant