Wonen & Tuinieren

Zó verdrijf je die vieze gourmetlucht uit je huis

met-deze-tips-verdrijf-je-die-vieze-gourmetlucht-uit-je-huis.jpg

Het is november en dat betekent dat de meeste mensen volop plannen maken voor de kerstdagen. Gourmetten is een populaire, hele gezellige optie, maar er kleeft één groot nadeel aan: die penetrante gourmetlucht in je huiskamer.

Hoe zorg je ervoor dat je ’s ochtends gewoon weer kunt ontbijten in een schoon huis?

Gourmetlucht in huis voorkomen

Een voorzorgsmaatregel die je al kunt nemen voordat je begint met gourmetten is ventileren. Zet de afzuigkap aan en open zo veel mogelijk ramen. Op deze manier blijft de baklucht minder in de woonkamer hangen. Moet het weer dat wel toelaten natuurlijk… Hier nog een aantal andere opties:

Koffiebonen

Je ziet ze vaak liggen bij parfumerieën: koffiebonen. Dat is niet voor niets, want koffiebonen neutraliseren de geur. Je kunt ze ook inzetten tijdens het gourmetten. Laat bijvoorbeeld koffie op een laag pitje verdampen.

Azijn

Naast koffiebonen werkt ook azijn neutraliserend. Zet na het gourmetten een of twee lage schaaltjes met azijn in de woonkamer.

Geurkaarsen

Haal geurkaarsen of geurstokjes in huis. Bepaalde kaarsen en stokjes ruiken zó sterk dat je na een paar uur niets meer ruikt van de gourmet.

Kruidenmengsel

Maak een kruidenmengsel van de schillen van citrusvruchten, kruidnagel, nootmuskaat en een kaneelstokje. Zet dit in een laag water op het vuur en je woonkamer ruikt binnen no time heerlijk kruidig.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | iStock

Ook interessant