Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zó vaak moet je je kussensloop wassen

zo-vaak-moet-je-eigenlijk-je-kussensloop-wassen.jpg

We spenderen best veel tijd in bed door. En hoewel dat heel fijn is om rust te krijgen, is je huid daar minder blij mee. Je kussensloop is namelijk een broedplaats voor bacteriën. Vuiligheid zoals zweet en oliën stapelen zich op en dat komt vervolgens op je huid terecht. Daarom is het belangrijk om niet te lang te wachten met het wassen van je kussensloop.

Een Australische schoonmaakexpert stelt in Daily Mail dat we onze kussensloop véél te weinig wassen.

Kussensloop wassen

Elke nacht lig je op je kussen en je haren dus ook. En het zijn juist je haren die je kussen zo vies maken. Dit komt omdat je haar vol zit met stof, viezigheid en huidschilfers. Grote kans dat die onzuiverheden op je gezicht komen door je kussen. Je ligt er namelijk met je gezicht tegenaan.

Iedere dag je kussensloop verschonen is misschien een beetje te veel. Daarom wordt aangeraden om de sloop twee tot drie keer per week te verschonen. Op deze manier voorkom je dat je kussen vol gaat zitten met viezigheid waar je vervolgens nachtenlang met je gezicht tegen aan ligt. Was op 60°C – niet lager – om alle bacteriën te elimineren.

Lees ook:
Handig: zo kun je je beddengoed in één minuut verschonen

Routine

Maak het vervangen van je kussensloop onderdeel van een routine. En ook al verschoon je hem regelmatig, vergeet niet je kussen ook te wassen. Dit hoeft gelukkig niet zo vaak, maar minimaal twee keer per jaar is wel aan te raden. Controleer wel eerst het etiket, want niet ieder kussen is bestemd tegen de wasmachine.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Eigen Huis en Tuin, Daily Mail
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant